Hvad er årsagerne til diabetes mavesmerter?

Diabetes mavesmerter kan skyldes en række komplikationer, især hos patienter, der ikke kontrollerer deres blodsukker. Gastroparesis definerer en tilstand, når maven opretholder fødevarer for længe, ​​hvilket fører til mavesmerter hos nogle patienter. Diabetisk ketoacidose refererer til en metabolisk lidelse hos type 1 diabetikere, der kan forårsage mavesmerter. Nogle patienter, der lider af diabetes i mavesmerter, lider af en centralnervesystemet i tarmnerverne, hvilket er mere almindeligt hos mennesker med langvarig diabetes.

Gastroparesis kan forårsage diabetes mavesmerter fra højt blodsukker over en længere periode. Denne tilstand opstår, fordi mad ikke passerer korrekt fra maven, hvilket fører til opkastning, kvalme og mavesmerter. Patienter, der også lider af gastroøsofageal reflukssygdom, kan lide lider af halsbrand og gastroparesis. Behandling af denne form for mavesmerter kan omfatte spiser mindre måltider hyppigere og undgår fedtholdige fødevarer og en fiberfattig kost, der synes at forværre tilstanden.

Nogle læger ordinerer en flydende kost for denne tilstand for at give tarmkanalen en hvile. Medicin, der hjælper maven tom hurtigere, kan også vise sig effektiv, men nogle af disse lægemidler kommer med besværlige bivirkninger. I nogle tilfælde kan en gastrisk pacemaker til at regulere aktivitet i maven hjælpe.

En anden komplikation, der fører til diabetesmavesmerter, påvirker metabolismen hos nogle type 1 diabetikere. Diabetisk ketoacidose forekommer normalt med hypoglykæmi, når insulinniveauerne er dårligt kontrollerede og ikke opfylder metaboliske behov hos patienten. Hvis ikke behandlet, kan denne tilstand føre til hævelse i hjernen, koma og død. Tegn på denne lidelse omfatter mavesmerter, opkastning og kvalme. Symptomer på hjerne hævelse, som er mere almindelige hos børn, kan forårsage hovedpine og problemer med at trække vejret.

Ca. en fjerdedel af diabetikere lider af diarré, især dem, der har levet med sygdommen i lang tid. En nervesystemsforstyrrelse eller den hurtige bevægelse af væsker gennem tarmkanalen kan forårsage gentagne anfald af løs afføring. Når nervesystemet skyldes, kan nerver, som styrer indtagningens absorption, sekretion eller bevægelse, fungere fejl. Afhængig af de berørte nerver kan diabetes mavesmerter opstå ved diarré eller forstoppelse.

Gastrointestinale problemer opstår ofte hos personer med diabetes. De kan lide af mavesår, galdesten eller irritabel tarmsyndrom. Gærinfektioner inficerer typisk tarmkanalen hos diabetikere, som ikke holder insulinniveauerne stabile, hvilket fører til mavesmerter hos nogle patienter.