Hvad er årsagerne til hovedpine under orgasme?

Selv om det er relativt usædvanligt, kan nogle mennesker lejlighedsvis opleve hovedpine under orgasme. I de fleste tilfælde er disse hovedpine ikke medicinsk signifikant, selvom de kan være forårsaget af alvorlige medicinske tilstande som hjerneaneurisme i sjældne situationer. Nogle af de mere almindelige årsager til hovedpine, mens orgasmer omfatter muskelhæmning, øget hjertefrekvens eller blodtryk eller endda brugen af ​​nogle medicin. Eventuelle spørgsmål eller bekymringer om udviklingen af ​​hovedpine under klimaks, især hvis der er nogen eksisterende sundhedsmæssige bekymringer, bør diskuteres med en læge eller anden læge.

Det antages, at de hyppigste årsager til udviklingen af ​​hovedpine under orgasme er blodkar dilatation eller muskelsammentrækninger i nakken under seksuel aktivitet. Mænd synes at være mere tilbøjelige til at udvikle hovedpine under orgasme end kvinder, selv om årsagen til dette ikke er klart forstået. Mange mennesker vil opleve mindst en hovedpine under orgasme på et eller andet tidspunkt, selv om et udvalg af få kan blive udsat for denne smertefulde symptom på regelmæssig basis. Sinusinfektioner eller brug af visse lægemidler, især p-piller, kan bidrage til nogle hovedpine, der udvikler sig under sex.

Tilstedeværelsen af ​​hovedpine under orgasme, der ikke er forbundet med nogen underliggende medicinske tilstande, betegnes som en godartet coital hovedpine. Den smerte, der er forbundet med denne type hovedpine, kommer sædvanligvis hurtigt op og beskrives ofte som den værste hovedpine, som nogensinde har oplevet af patienten. Hvis disse hovedpine vedvarer, kan en læge anbefale at undgå seksuelle forhold i et par uger efter at være sikker på, at der ikke er nogen alvorlige medicinske tilstande til stede.

I nogle tilfælde kan hovedpine fortsætte, selv efter midlertidig afståelse fra køn. Når dette sker, kan receptpligtige lægemidler være nyttige til forebyggelse af en tilbagevenden af ​​hovedpine. Afslapningsteknikker som yoga, meditation eller dyb vejrtrækning kan også være gavnlige for at forhindre hovedpine i forbindelse med seksuel aktivitet.

Hovedpine under orgasme, der opstår pludselig og er svækkende, skal behandles som en medicinsk nødsituation. På grund af ændringerne i hjertefrekvens og blodtryk i løbet af sex kan de med visse sundhedsrisici opleve hjerneblødning på grund af brudt aneurisme eller slagtilfælde. En række diagnostiske tests vil sandsynligvis blive udført i et forsøg på at udelukke sådanne alvorlige komplikationer. Når hjerneblødningen er blevet diagnosticeret, eller hvis der ikke findes blødning, kan lægen og patienten diskutere passende behandlingsmuligheder for den enkelte situation.