Er det sikkert at tage amoxicillin under graviditet?

Regulerende organer som FDA og FDA anerkender generelt amoxicillin som sikkert at bruge, mens de er gravid. Hver graviditet er anderledes, og det er vigtigt at diskutere muligheder med en fødselslæge, inden du går videre i et behandlingsforløb. Gravide kvinder må også veje risikoen for ikke at behandle en medicinsk tilstand mod behandlingsrisikoen, da det kan være mere farligt at undlade at handle end det ville være at tage en medicin, der vides at være generelt sikker til brug under graviditeten.

Fødevare- og lægemiddeladministrationen klassificerer amoxicillin under graviditet i kategori B, hvilket betyder, at ingen test har vist, at stoffet er skadeligt for udviklingen af ​​fostre, selvom testen ikke har været omfattende til kategorisk at sige, at stoffet er helt sikkert. Mange andre antibiotika er helt sikkert farlige under graviditeten, hvilket forårsager problemer som tand misfarvning og høretab, og amoxicillin er blandt de bedste valg for antibiotika at tage for infektioner under graviditeten.

Hvis du tager amoxicillin under graviditet, kan det ikke altid være helt sikkert. En kvinde med en historie med allergiske reaktioner over for amoxicillin eller penicillin antibiotika generelt bør ikke tage denne medicin under graviditet, da et allergisk reaktion kan true barnet. Dette antibiotikum kan også interagere dårligt med nogle lægemidler, der truer moderens eller fostrets liv. Personer uden nogen kendt personlig historie af allergier over for amoxicillin, der har en familiehistorie over allergi, kan gerne diskutere dette med en læge, inden de beslutter at tage amoxicillin under en graviditet, da det er muligt, de kan være i øget risiko for allergi.

Data om brug af amoxicillin under graviditet antyder ingen åbenbar forbindelse mellem dette antibiotikum og farerne for moderens eller fostrets sundhed. Manglende behandling af en infektion kan derimod medføre betydelige risici for graviditeten. Alvorlige infektioner kan føre til problemer som systemisk chok og kan forårsage graviditetstab eller fødselsdefekter. Når en læge identificerer en infektion og foreskriver amoxicillin, er dette gjort med det formål at forhindre alvorlige komplikationer. Patienten bør tage det komplette forløb af antibiotika og rapportere bivirkninger omgående, hvis det er tegn på en allergi over for amoxicillin.

Patienterne bekymrede for at tage amoxicillin, mens gravid kan diskutere situationen med en fødselslæge. Lægen kan muligvis anbefale alternative antibiotika. I almindelighed vil fødselslægen være enig med den indledende læge, der anbefaler at anvende antibiotika til at dræbe infektionen og afbryde fremtidige komplikationer.