Hvad er almindelige årsager til nattesved under graviditeten?

Ifølge mange læger er den mest almindelige årsag til nattesved under graviditeten lavere niveauer af hormonet kaldet østrogen. Kost, motion og visse medikamenter kan også være medvirkende faktorer. I nogle tilfælde kan visse sygdomme, der ikke er relateret til graviditet, også være årsager til problemet. Nat sved anses for at være et relativt almindeligt problem i graviditeten, og de ophører generelt et par uger efter fødslen.

Forskning tyder på, at de fleste kvinder lider af hormonelle ubalancer, mens de er gravid, især i hormonet kaldet østrogen. Disse ubalancer kan påvirke et område af hjernen kaldet hypothalamus, som antages at være ansvarlig for at kontrollere, hvordan kroppen reagerer på temperaturen. Når det fungerer normalt, forårsager hypothalamus generelt kroppen at svede, når det bliver for varmt. Svingende niveauer af østrogen kan fejlagtigt udløse denne reaktion.

Spicy fødevarer sammen med koffeinholdige drikkevarer og fødevarer med højt indhold af sukker kan alle medføre nattsvette under graviditeten. Disse fødevarer øger typisk kroppens metabolisme, hvilket kan føre til svedtendens. Mange gravide har en tendens til at være mere stillesiddende, og dette – især når det kombineres med en dårlig kost – kan føre til flere problemer med at sove, herunder nattesved.

I nogle tilfælde kan visse sygdomme være årsagen til nattesvigt under graviditeten. Disse kan omfatte bakterielle infektioner, kræft eller diabetes. Mange gravide kvinder lider af svangerskabsdiabetes, en lidelse, som typisk forsvinder et par måneder efter fødslen. Det er normalt forårsaget af hurtig vægtforøgelse, og det er generelt mere almindeligt hos ældre gravide kvinder.

Visse medikamenter kan også føre til nattesved under graviditeten. Anti-kvalme medicin og nogle antidepressiva antages at være de mest almindelige af disse, fordi de har tendens til at forårsage øget kropstemperatur. Der er også smertestillende midler, der kan have potentialet til at forårsage tilstanden.

Natsved er generelt værre i begyndelsen og slutningen af ​​en graviditet, fordi det er når kroppen normalt gennemgår de mest intense hormonelle ubalancer. For at minimere de værste af disse virkninger, forsøger nogle kvinder at gennemføre ændringer i kost og livsstil samt nogle ret enkle miljøkontrol. At holde soveværelserne så kølige som muligt og iført lette soveklæder kan hjælpe nogle kvinder. Hvis du bruger færre tæpper eller holder et vindue åbent, kan det også reducere sværhedsgraden i nogle tilfælde. Der er nogle naturlige urte retsmidler tilgængelige, men gravide kvinder anbefales generelt at tjekke med deres læger, før de tager nogen form for medicin, urte eller på anden måde.