Hvad er de bedste måder at øge nitrogenoxid på?

Nitrogenoxid spiller en vigtig rolle i mange kropsfunktioner, herunder hukommelse, blodtryk, erektilfunktion og søvnkvalitet. Rygning, højt kolesteroltal, aldring og inaktivitet kan alle føre til lave nitrogenoxidniveauer, selvom der er mange måder at forøge nitrogenoxid i kroppen. Disse omfatter motion, kost, multivitaminer og andre kosttilskud.

Motion er den mest almindelige måde at øge nitrogenoxidniveauerne i kroppen. Enhver form for motion kræver, at der sendes mere ilt til musklerne, og dette ilt leveres af blod. Under træning pumper hjertet hårdere, hvilket giver mere blod – og ilt – til musklerne. Nitrogenoxid frigives derefter gennem foringen i arterierne.

Når nitrogenoxid frigives, vil blodkarrene slappe af og udvide sig. Dette tillader mere blod at passere gennem systemet og igen frigiver mere nitrogenoxid. At øge niveauet af nitrogenoxid gennem træning kan hjælpe med at sænke blodtrykket og hjælpe med hjerterelaterede problemer.

Kost er en anden vigtig og let håndterbar måde at øge nitrogenoxid på. Tilføjelse af fødevarer, der indeholder L-arginin, kan øge indholdet af nitrogenoxid i kroppen. Fødevarer rig på L-arginin omfatter sojaprodukter, fisk, nødder, kikærter, magert kød og mejeriprodukter. Fødevarer med indhold af vitaminer C og E bør også indtages. Eksempler på disse er broccoli, peber og jordbær.

Når vitaminerne C og E ikke er faste dele af en diæt, kan et multivitamin tages for at øge vitaminindholdet i systemet. Dette vil også øge en persons niveauer af nitrogenoxid. Hvis man tager vitamin C og E-kosttilskud, kan det også hjælpe med at øge de nødvendige vitamineriveauer for at øge nitrogenoxid, selvom man bør sørge for, at man ikke overskrider den daglige anbefalede kvote uden først at diskutere det med en læge.

En anden måde at øge nitrogenoxid er ved at tage urtetilskud. Kosttilskud sagde at hjælpe med dette omfatter ginseng, cacao, arginin og chrysin. Vær dog opmærksom på, at nogle fagfolk er forsigtige med at bruge urtetilskud på denne måde, fordi der er lidt videnskabeligt bevis for, at sådanne kosttilskud faktisk øger niveauerne.

Kakao, kilden til chokolade, vides at nedbringe højt blodtryk og kan reducere risikoen for kræft. Arginin, en aminosyre, har evnen til at hjælpe med impotens. Chrysin stimulerer frigivelsen af ​​testosteron, hvilket kan føre til større muskler. Ginseng er kendt for at give energi og forbedre seksuel aktivitet. De fleste af disse kosttilskud fører til en mere aktiv livsstil, som kan øge nitrogenoxid.

Et glimrende eksempel på en person, der tager kosttilskud eller nitrogenoxider, er en bodybuilder. Bodybuilders engagere sig i ekstreme træning, der faktisk kan få nitrogenoxidniveauer til at falde. En bodybuilder kan derefter tage L-arginin kosttilskud for at erstatte den tabte salpetersyre og hjælpe hurtig genopretning.