Hvad er nogle spider bite symptomer?

De fleste edderkoppebit symptomer er ikke anderledes end nogen anden insektbid, hvilket er gode nyheder for dem, der er blevet bidt. Et offer for en edderkopp bid kan forvente lidt rødme og kløe omkring selve bideområdet, og muligvis nogle lokaliserede hævelser og smerter. Førstehjælpsbehandling til en mindre edderkoppebit ville være den samme for et biet eller et myranfald. En ispakning skal påføres området for at reducere hævelse, og orale smertestillende midler, såsom ibuprofen eller acetaminophen, vil behandle den generelle smerte og betændelse.

Det er ikke altid muligt at bestemme præcis, hvilken slags insekt der forårsagede en smertefuld bid, så det er ikke usædvanligt, at folk antager, at det var en giftig edderkoppes arbejde som en brun recluse eller en sort enke. I virkeligheden er en anslået 98% af alle edderkoppebidninger heller ikke trængt ind i menneskets hud eller injicerer nogen form for gift. Edderkopper kan bestemme, om en bid vil indeholde nok gift til at dræbe en fødevarekilde eller bare skræmme en meget større interloper. Selv de fleste giftige edderkopper udsteder kun “tørre bider” på større dyr uden potentiel fødevareværdi.

Andre edderkoppebitsymptomer kan udløses af de samme reaktioner, som nogle mennesker oplever med bee stings, en tilstand kendt som anafylaksi. Hvis en person er allergisk over for en edderkoppes gift uanset volumen, kan han eller hun gå ind i anafylaktisk shock efter en bid. Disse edderkopp bid symptomer vil omfatte svimmelhed, elveblest, brystsmerter og vejrtrækningsbesvær. Hvis disse symptomer bliver gradvist værre, skal bideofren tages til nærmeste hospital for avanceret behandling.

Kun få arter af edderkopper har evnen til at skade eller endda dræbe et menneske. Når disse edderkopper injicerer deres gift i et offer, vil det berørte væv begynde at rådne eller nekrotisere. I tilfælde af en brun recluse bid, kan et særligt tykt øjenmønster forekomme med en central rødlig hævelse omgivet af en lysere ring af inficeret væv og en større rød ring. Selvom nogle dødsfald fra edderkoppebid er blevet rapporteret, svarer de fleste ofre på aggressive behandlinger, som fjerner enhver nekrotiseret hud og standser fremdriften af ​​edderkoppens gift.

Hvis en edderkopp bid er mistænkt, og offeret ser ud til at gå i chok eller har ufrivillige muskelbevægelser, skal man gøre en indsats for at fange edderkoppen eller finde sine rester. Få sygehuse har insektseksperter på medarbejderne, og identificere de spændende arter af edderkopper kan hjælpe lægerne med at afgøre, om et specifikt anti-venom ville være nødvendigt til behandling.