Hvad er årsagerne til sløret syn?

Der er mange årsager til sløret syn. Faktisk kan godt over 600 sygdomme, tilstande og andre forstadier eksistere, som resulterer i ændringer i synsstyrke, så tingene ser ud som fuzzy eller sløret. Nogle af disse årsager kan straks diagnosticeres, for eksempel kan svømning i kemisk behandlet vand bløre visionen i en time eller to bagefter. Det vigtige er, at folk ikke ser kronisk eller konstant sløret syn som godartet. Selvom det kan betyde meget enkle forhold at behandle, kan det også være tegn på alvorlige, der kræver hurtig lægehjælp.

Nogle af de mere almindelige årsager til sløret syn omfatter normal aldring, der kan forårsage tab af elasticitet i øjnene eller svækkelse af øjenmusklerne. Forhold som langt eller nærsynethed kan også gøre ting, der ser tæt eller langt væk sløret. Disse ting er normalt let behandlet med øjenøvelser, øjenkirurgi eller korrigerende linser eller briller.

Nogle gange giver sløret syn meget mere alvorlige forhold. Det kan være et tegn på, at katarakt er til stede, eller at der forekommer makuladegeneration, hvilket er en væsentlig årsag til blindhed, især hos ældre. Glaukom kan også have sløret eller nedsat syn som et symptom.

Lejlighedsvis er sløret syn resultatet af forhold som tørre øjne, og det kan også være et midlertidigt symptom på øjeninfektioner. Betingelser som pink øjne, høfeber og endda allergiske reaktioner på stoffer kan få tingene til at blive sløret. Sikkert kemisk eksponering af mange typer kan medføre ændringer i synet, og selv når disse kemikalier er forholdsvis sikre, kan det stadig være værd at læge besøg for at sikre, at alt kemisk materiale ryddes fra øjnene.

En række receptpligtige lægemidler har sløret syn som en potentiel bivirkning. Disse er for mange til at liste. Den bedste måde at afgøre, om syn ændres, kan være resultatet af medicin, der tages, er at kontakte en apotek eller læge om medicin bivirkninger. Visse over counter medications (OTC meds), når de tages i overdosis kan også have denne effekt. Aspirin overdosis er kun et eksempel på overdosering med det, der kan forårsage sløret syn. Der er også gade medicin, der kan ændre synsstyrken, herunder ecstasy.

Skader på øjnene er en anden klar årsag, men det er også skader på hoved og nakke. Op til 30% af de mennesker, der lider whiplash kan have blurende syn bagefter. Naturligvis kan ethvert traume, der direkte påvirker et eller begge øjne, også ændre sig.

I betragtning af de potentielle alvorlige sygdomme, som sløret syn kan indikere, er det tilstedeværelse, medmindre det går næsten væk straks, foreslår det altid, at folk planlægger en syneksamen. At gennemgå en visumeksamen kan hjælpe med at udelukke eller regere i fælles årsager. Endnu vigtigere, hvis årsagen er mere alvorlig, kan lægerne starte behandling for forhold, som permanent kan ændre synet.