Hvad er blære spasmer?

Blære spasmer er ufrivillige sammentrækninger af blæren, der genererer en trang til at urinere, nogle gange ledsaget af ekstrem smerte. Hvis spasmerne fortsætter, kan inkontinens udvikle sig, fordi blæren vil tvinge urin. Den resulterende strøm af urin kan være umulig at stoppe, fordi patienten ikke har kontrol over hans eller hendes blære. Mange forhold kan føre til blære spasmer, og de bør behandles af en læge, fordi det kan være muligt at styre spasmer eller at løse den underliggende årsag og eliminere dem helt.

Når blærekramper forekommer, kontraherer blæren tilfældigt som om patienten forbereder sig på at urinere. Patienten vil normalt føle sig som om han eller hun skal urinere, og der kan forekomme noget lækage. En af de mest almindelige årsager til inkontinens hos ældre er denne tilstand, og disse sammentrækninger kan også forårsage inkontinens hos unge børn. I nogle tilfælde kan spasmerne være ekstremt voldelige, idet patienter sammenligner dem med alvorlige kramper, som dem, der er forbundet med fødsel af børn.

Mennesker, der har neurologiske problemer, kan udvikle blærekramper som følge af modstridende meddelelser sendt til nerverne i blæren. Strokeofre er også tilbøjelige til at udvikle ufrivillige blærekontraktioner på grund af hjerneskade forårsaget af slagtilfælde. Blæreinfektioner og kroniske tilstande, der påvirker blæren, såsom interstitial cystitis, kan også medføre spasmer. Alder er en af ​​de mest almindelige risikofaktorer for at udvikle spasmer i blæren, hvor folk over 60 er mere udsatte for dem, men folk i alle aldre kan opleve dem.

Der er flere tilgange til behandling af blærekramper, afhængigt af grundårsagen. Visse medikamenter kan bruges til at slappe af blæren, så den ikke kan tilfældigt indgå, og elektrisk stimulering bruges til tider til at behandle blandede signaler fra nerverne omkring blæren. Nogle patienter har succes med akupunktur og andre alternative terapier, og andre finder ud af, at bølgepulverøvelser øger deres blærekontrol. Foranstaltninger som kateterisering kan bruges til midlertidig behandling af inkontinens, mens en læge behandler spasmerne.

Blæretræning er også en mulighed. Ved blæretræning etablerer folk en vandladning, der urinerer ved bestemte tidspunkter, snarere end når de føler behovet. Intervallet mellem urinering kan gradvist forlænges, indtil patienten finder sin komfortzone. En urolog kan give yderligere forslag og behandlingsmuligheder til patienter afhængigt af årsagen til deres blærekramper.