Hvad er de almindelige årsager til brystsmerter og brystsmerter?

Brystsmerter og brystsmerter kan være kroppens måde at advare sig om mulig skade på bryststrukturen. Årsager varierer fra hormonelle ændringer til lunge- eller hjerte-relaterede tilfælde. Der er to typer brystsmerter: somatisk og visceral. Somatisk smerte kan komme fra huden eller muskler og knogler og beskrives ofte som en skarp, stabbende fornemmelse. Visceral smerte stammer fra organer og hulrumsforinger.

En person med brystsmerter og brystsmerter kan opleve flere symptomer i varierende grad. Disse omfatter åndenød, brændende fornemmelse bag brystet og smerter, der udstråler til arme, skuldre og nakke. Andre symptomer omfatter svimmelhed, kraftig svedtendens og besvær med at synke. Der er også en følelse af ømhed på brystet, når det berøres.

Muskuloskeletale bryst- og brystsmerter er normalt resultatet af muskelbelastning fra anstrengende aktiviteter som motion og sport eller direkte fysisk påvirkning. En anden mulig årsag til dette symptom er revnet ribsyndrom, hvilket er et resultat af øget mobilitet i 8. til 10. ribben. Disse ribben er i modsætning til de andre syv par ikke fastgjort til brystbenet. Somatisk brystsmerter er diagnosticeret i 15 til 30 procent af tilfældene.

Lungebrystsmerter er smerte, derimod, der stammer fra lungerne. De mest almindelige kilder er kronisk hoste, lungebetændelse og astma. I sjældne tilfælde kan alvorlige medicinske tilstande som pleurodyni, pneumothorax eller lungeembolus forårsage intens smerte i brystet. Patienter med seglcelleanæmi kan opleve akutte brystsyndrom, en potentielt dødelig vasoklusiv tilstand.

Hos kvinder er hormonforandring den mest almindelige årsag til brystsmerter og brystsmerter. Det kan skyldes puberteten, præmenstruelt syndrom (PMS) eller menstruation. Andre kønsspecifikke forhold, der bidrager til brystsmerter, omfatter graviditet, overgangsalder og fibrocystisk brystsygdom. Der er også visse lægemidler, der bidrager til smerten som diuretika, spironolacton og methyldopa. Andre årsager omfatter brystinfektioner, helvedesild og leverskader fra alkoholisme.

Kardiale brystsmerter betragtes som den farligste og livstruende for alle brystsmerter, hvor den mest almindelige form er angina. Dette er når de indre vægge af arterierne er blokeret på grund af plak eller kolesterolopbygning. Prinzmetals angina er en type angina, der midlertidigt begrænser blodcirkulationen til hjertet og forårsager hjertespasmer. Dette sker normalt, når kroppen er i ro og kan være relateret til koronar hjertesygdomme. Personer, der oplever langvarig kramper eller tyngde i brystet rådes til at høre deres læger.