Hvad er kærlighedshåndtag?

Tyngdekraft og tid er ikke nødvendigvis vores venner, især når det kommer til et sundt legeme billede. Når et lag af subkutant fedt dannes over det nedre abdominale og mavesår, er resultatet en stort set ubehagelig rulle af huden kendt som kærlighedshåndtag, muffin toppe eller endda Dunlap’s sygdom, en tilstand dannet, når abdominal fedt “færdig omgange” over en persons talje .

Kærlighedshåndtag er blevet beskrevet i populær litteratur siden 1960’erne og har været et begreb traditionelt anvendt til klapperne af overskydende abdominal hud og fedt, som har tendens til at indikere en dårlig kost eller mangel på motion. Forskellige øvelses- og diætplaner fra 1970’erne og 1980’erne lovede at slippe af med de uønskede træk, primært ved hjælp af maveforstærkende øvelser, der målrettede side- eller skrå muskelgrupper. Traditionelle sit-ups eller crunches kan adressere overordnet abdominal fedt, men specifikke vridninger eller side-til-side øvelser troede at stramme obliquesne og derfor reducere udseendet af kærlighedshåndtag.

Yderligere undersøgelse af dette fænomen viste imidlertid, at de mest målrettede abdominale øvelser havde ringe reel effekt på ekstra fedt og hud selv. Musklerne under fedtaflejringer kan blive stærkere, men rullerne i hud og subkutant fedt krymper ikke nødvendigvis som et direkte resultat af målrettet motion. En generel ændring i kost ledsaget af en stigning i almindelig aerob træning og konditionering havde faktisk mere effekt på abdominalområdet.

Nogle kilder antyder udtrykket kærlighedshåndtag refererer til de bløde og imødekommende områder af en romantisk partners mavesår, der er tilgængelige under et kram eller omfavnelse. Andre antyder, at disse fede aflejringer giver en partner med ekstra trækkraft eller støtte under elskov. Andre udtryk som ekstra dæk, middelalder spredning eller muffin top beskriver også overløbet af abdominal kød som en persons kroppsform ændrer sig over tid.

Der er nogle mennesker der omfavner disse ændringer og accepterer deres kærlighedshåndtag, potbellier eller kalkunvinger som uundgåelige tegn på aldring. Andre ser dannelsen af ​​disse fedtaflejringer som et vågneopkald for at starte en mere aggressiv træning eller en strengere kostplan. I virkeligheden er reduktionen af ​​denne tilstand i bedste fald en langsom proces, afhængigt mere af en reduktion i det samlede fedtindtag end noget abdominal træningsprogram på markedet.

Nogle undersøgelser ser ud til at indikere, at det at bære et ekstra dæk eller for store fedtindskud kan fordoble en persons risiko for for tidlig død enten ved hjerte-kar-sygdomme eller komplikationer fra vægtrelaterede sygdomme som type 2-diabetes. Mænd og kvinder over 40 år bør konsultere deres personlige læger til at bestemme en sikker kost og motion plan for at reducere abdominal fedt og forbedre deres chancer for at undgå langsigtede medicinske komplikationer forårsaget af overskydende kropsvægt.