Hvad er sikkerhedsskibe?

Sikkerhedsskibe er ekstra blodkar, der forbinder dele af samme arterie eller knytter to forskellige arterier. Disse alternative blodcirkulationsruter udvikler sig hos de fleste mennesker og er normalt lukket for blodstrømmen. Sikkerhedsskibene kan være mikroskopiske, eller de kan vokse større. I nogle individer begynder udvidede sikkerhedsstillelse blodkar at transportere blod. Nogle tilfælde af aktiv sikkerhedsstillelse cirkulation er gavnlige, mens i andre tilfælde denne form for øget blodcirkulation kan forårsage alvorlige medicinske komplikationer.

Læger kan diagnosticere sikkerhedsstillelse cirkulation ved hjælp af medicinske tests som et ekkokardiogram, bryst røntgen eller elektrokardiogram. I nogle tilfælde anbefaler læger behandling for at lukke skibe, der har åbnet og udvidet. En hjertekateteriseringsprocedure kan anvendes til at placere specielle stik og spoler i de alternative blodkar og lukke dem af. Plugterne og spolerne forårsager blodpropper i karrene og fremmer vævsvækst, der permanent tætner disse skibe i de fleste tilfælde.

Koronar hjertesygdom kan forårsage partielle eller komplette arterieblokkeringer kendt som myokardisk iskæmi. Disse blokeringer forårsager ofte utilstrækkelig blodgennemstrømning til patientens hjertemuskel. Sikkerhedsfartøjer gavner nogle myokardiske iskæmipatienter, når deres ekstra skibe åbner op og leverer blod til hjertet, som delvis erstatter manglende cirkulation i de blokerede arterier. Et slagtilfælde eller transient iskæmisk angreb (TIA) kan blokere blodstrømmen i hjernen. I nogle tilfælde har patienter med slagtilfælde oplevet forbedret blodgennemstrømning i deres hjerner fra sikkerhedsskibe, der omdanner blod omkring blokeringer.

Nogle mennesker med sikkerhedsskibe udvikler kongestivt hjertesvigt, en alvorlig tilstand forårsaget af en overdreven belastning på hjertet og en manglende evne til at pumpe nok blod. Almindelige symptomer på kongestivt hjertesvigt er åndenød, træthed og hævelse i anklerne, fødderne og underlivet. Læger kan ordinere medicin som blodtryksmedicin for at forbedre blodgennemstrømningen gennem kredsløbssystemet. Nogle patienter med kongestiv hjertesvigt gennemgår koronar bypass eller angioplastikkirurgi samt hjerteventilskiftkirurgi for at forbedre blodgennemstrømningen til hjertet.

Sikkerhedsskibe kan forårsage endokarditis hos nogle individer. Endokarditis er en betændelse i hjerteventiler og indersiden af ​​hjertekamrene. Denne tilstand kan være mere tilbøjelige til at forekomme i tilfælde, hvor hjertets ventiler er blevet svækket. Feber, overdreven svedtendens og træthed er almindelige symptomer på denne medicinske tilstand. Læger kan anbefale langsigtet antibiotikabehandling eller hjerteventil kirurgi som behandlinger for endokarditis.