Hvad er skære steroider?

Cutting steroider, også kendt som anabolske eller anabolske androgene steroider, bruges ofte som et bodybuilding supplement beregnet til at reducere kropsfedt og øge muskeldefinitionen. Selvom det oprindeligt blev udviklet til medicinske formål, såsom en anæmibehandling, anvendes steroider almindeligvis af bodybuildere til både bulk og skåret eller for at øge muskelmassen og definere magert muskel. Fælles steroider omfatter Winstrol ®, Anavar ™ og Primobolan.

Bulking- og skæreeffekten kommer fra de syntetiske hormoner i skærende steroider, der udfører de samme funktioner som de mandlige hormoner testosteron og dihydrotestosteron. Disse stoffer stimulerer proteinproduktion og cellulær vævsvækst. Dette medfører hurtig muskelvækst, øger fysisk styrke og øger udholdenhed, samtidig med at stofskiftet øges for at forbedre fedtforbrændingsevnen. Steroid brug er ikke ualmindeligt blandt konkurrencemæssige bodybuildere, der søger at løse op inden et show, selv om deres brug ofte overvåges, reguleres eller forbydes af forskellige konkurrencedygtige spillesteder eller organisationer.

Skærende steroider kan anvendes på flere måder. Nogle er indeholdt i en væskesuspension og injiceres direkte i muskelvæv. Andre indtages mundtligt. Stadig andre kan anvendes som en aktuel salve, spray eller patch, selv om nogle mennesker debatterer effektiviteten af ​​hudabsorption. Mange pillebaserede bodybuilding kosttilskud hævder at tilbyde sunde, ikke-regulerede, naturlægemidler alternativer til steroider.

Bortset fra muskelvækst kan bivirkninger af skærende steroider omfatte øget seksuel funktion og forskellige karakteristika af maskulinisering, såsom større kropshårtæthed, ændringer i taldybde og aknebetingelser svarende til de hormonforstyrrelser, der stiger ved puberteten. De maskuliniserende virkninger forekommer hos både mænd og kvinder, med variationer i udtryk baseret på både køn og alder.

Mænd kan lide af testikelkrympning, lavt sædtal, gynækomasti, infertilitet og skaldethed. Kvinder kan vokse ansigtshår, bemærke udsving i deres menstruationscyklusser og påtage sig flere maskuline fysiske egenskaber. Unge steroidbrugere kan gennemgå hurtigstartseffekter af pubertet, alt efter alder og fysisk modning. Når de tages før voksenalderen, kan steroider også forårsage uregelmæssigheder i fysisk udvikling, herunder overdrevne proportioner, forkortede lemmer, permanent hudskade eller seksuel dysfunktion. Mange sådanne virkninger er ikke-reversible.

Langvarige sundhedsrisici omfatter forhøjet kolesterolniveau, leverskader eller levertumorer, vandretention, højt blodtryk og hjerteproblemer. Brug af skærende steroider kan også påvirke adfærd over tid. Nogle steroidbrugere har rapporteret stigninger i aggression, mere almindeligt kendt som roid raseri. Flere ekstreme virkninger kan omfatte hallucinationer eller afbrydelser fra virkeligheden. På grund af disse risici forbyder mange lande eller strengt regulerer brugen af ​​steroider til andet end medicinske formål.