Hvad er tunge ben?

Tunge ben er en tilstand kendetegnet ved en tung følelse i benene. I mange tilfælde kan det ledsages af alvorlige smerter. Denne lidelse kan skyldes venøs insufficiens, en tilstand, hvor venerne ikke tillader tilstrækkelig ilt til at vende tilbage til hjertet. Det kan også skyldes dårlig cirkulation eller stillesiddende livsstil.

Mange gange rapporterer patienterne, at de føler sig lidelse i underlivet, efter at de har været i lang tid. Dette gør det ofte svært for dem at komme op og flytte sig normalt. Mennesker, der lider af denne lidelse, kan føle sig som om deres ben har vægte knyttet til dem.

Følelsen af ​​tunghed kan undertiden være ledsaget af smerte. Alligevel oplever ikke alle patienter med tunge ben dette symptom. Når der er smerte, kan det være i et eller begge ben, men det føles normalt i begge lemmer samtidigt.

Denne tilstand kan skyldes kredsløbssygdomme. En især er venøs insufficiens. Mennesker, der lider af denne tilstand, har problemer med deres åre, der flytter ilt tilbage til hjertet, mens blodet pumpes igennem. Dem, der sidder i længere perioder eller ikke udøver ofte, kan også være tilbøjelige til denne sygdom.

Folk med tunge ben kan også have kolde fødder. Dette skyldes, at dårlig cirkulation til underekstremiteterne forhindrer blod i at bevæge sig frit gennem dem. Massage anbefales normalt til patienter, der har denne bivirkning.

Denne sygdom kan være svær at identificere, fordi der ikke er nogen test, der på passende måde kan måle mængden af ​​trykfilt i benene. Af denne grund må lægerne ofte stole på en persons vidnesbyrd, når de foretager en diagnose. Mange læger er skeptiske over denne lidelse og mærker deres patienter som hypokondriasis, hvilket betyder at de overdriver overdrevne følelser af at være syge.

Den primære behandling for tunge ben er at hæve underekstremiteterne mens du sover eller sidder i længere perioder. Andre mennesker tror, ​​at lys øvelse er effektiv. Drikke varm te, iført støtte strømper og massage er også måder at håndtere denne tilstand på.

Tunge ben kan være tegn på en mere alvorlig sygdom, da den typisk skyldes kredsløbssygdomme. Mennesker, der bemærker følelser af tyngde eller smerter i underekstremiteterne, vil måske overveje at planlægge en fysisk eksamen for at udelukke hjertesygdomme. Det kan hjælpe dem med at få behandling hurtigt, hvilket også kan forbedre deres helbred og livskvalitet.