Hvad er alpha-beta-blokkere?

Alpha-beta-blokkere er medicin, der indeholder både en alpha-blokker og en beta-blokkering, der kombinerer virkningerne af de to medikamenter. De tilhører en klasse af medicin kaldet “adrenerge hæmmere”, som virker på nerve sendere relateret til visse hormoner afgørende for kroppen. Disse kombinationsbehandlinger er oftest brugt til behandling af hypertension, tilstanden er mere almindeligt kendt som forhøjet blodtryk.

Den kritiske virkningsmekanisme for alpha-beta-blokkere ligger i kombinationen af ​​to forskellige lægemiddelklasser. Den første, kendt som alpha-blokkere eller alpha-adrenerge antagonister, arbejder ved at slappe af visse vaskulære muskler og blokere forhæftningsvirkningen af ​​hormonet norepinephrin. Dette holder vævene i venerne og de små arterier åbne, hvilket giver bedre blodgennemstrømning. Når blodet kan strømme frit, kan en lavere blodtrykshastighed opretholdes. Den muskelafslappende funktion af disse lægemidler gør også alfa-blokkere til en god behandlingsmulighed for ældre mænd med prostata problemer, fordi det hjælper med at forbedre urinstrømmen.

Anden klasse, kendt som betablokkere eller beta-adrenerge blokeringsmidler, virker ved at blokere virkningerne af epinephrin, der almindeligvis betegnes som adrenalin. Disse lægemidler hjælper hjerteslag langsomt og med mindre kraft, hvilket igen reducerer blodtrykket. Betablokkere forbedrer også blodgennemstrømningen og kan bruges til behandling af glaukom og migræne.

Sammen arbejder alpha-beta-blokkere ved at forhindre cellerne i glatte muskler i blodkarrene, hjertet og hjernen mod at modtage catecholamin, et kemikalie, der indsnævrer arterierne. At forhindre katekolamin i at nå disse organer slapper af blodkarrene, hvilket gør blodet lettere at flyde og reducerer blodtrykket.

Patienter, der tager alfa-beta-blokkere, skal tage visse forholdsregler, da svaghed eller svimmelhed kan opstå, mens du tager medicin. Disse bivirkninger opstår ofte under en pludselig ændring i position, som f.eks. Står op efter at have lagt sig ned i en periode. I tilfælde af bivirkninger bør patienter ikke stoppe med at tage alpha-beta-blokkere uden at få læge råd, da abrupt ophør kan forårsage brystsmerter eller føre til hjerteanfald.

Andre mulige bivirkninger af alpha-beta-blokkere omfatter depression, diarré, langsom hjertefrekvens og hævelse af ben og fødder. Seksuel dysfunktion, depression, træthed og udslæt kan også opstå. De, der lider af astma, kan mærke hvæsen eller åndenød, mens de tager alfa-beta-blokkere. I nogle tilfælde kan hjerteets elektriske system påvirkes, selv om patienten ikke vil være opmærksom, da sådanne bivirkninger ikke forårsager mærkbare symptomer.

Alpha-beta-blokkere kan forårsage døsighed, og alkohol kan øge denne bivirkning. Patienter bør ikke køre eller betjene tungt maskiner, før de ved, hvordan disse medicin påvirker dem. Patienter bør informere deres læger om andre lægemidler, vitaminer eller urtetilskud, de bruger, før de tager alfa-beta-blokkere, da nogle lægemidler kan forstyrre deres effektivitet eller forårsage alvorlige bivirkninger.