Hvad er årsagerne til tandkronesmerter?

Der er en række årsager til, at en patient kan opleve tandkronesmerter. Kronen kan placeres forkert eller dårlig monteret, hvilket kan irritere tandkødene eller forårsage følsomhed i de nærliggende tænder. Patienten kan føle sig smerte, hvis en rodkanal udføres forkert før kronen placeres. En kron, der har været på plads i lang tid, kan i sidste ende få tandkødene til at falde ned. Nogle patienter kan børste eller flosser for hårdt i et forsøg på at passe på kronen, hvilket kan føre til tyggesmerter i nærheden.

Tandkrone smerter er ofte resultatet af en dårlig monteringskrone eller en, der ikke sidder korrekt på tanden. Dette kan forekomme, fordi formen det var fremstillet af, eller hvis det oprindelige indtryk af tanden var unøjagtigt, eller producenten ikke fik det til at passe som det skulle. Kronen kan så forværre det omgivende tygvæv eller skabe områder, der er modtagelige for opbygning af bakterier og dermed infektion. Det kan også sidde for højt, hvilket påvirker tænderne over eller under og fører til følsomhed.

En krone er ofte anbragt på en tand, efter at en rodkanal er udført på den; hvis den procedure er udført forkert, kan patienten føle kronesmerter. Nogle gange kan en lille del af rodpulpen efterlades i kanalen. Det er også muligt at fylde i kanalen for at komme ind i områder i tanden, hvor det forårsager irritation og ubehag.

En anden årsag til tandkronesmerter er tilbagetrækning af tyggegummelinjen i bunden af ​​den berørte tand. Dette er ofte et problem med kroner, der har været på plads i lang tid, hvis de endda er lidt dårligt tilpassede, kan de ikke forårsage smerte i starten, men kan påvirke tandkødsvævet, hvilket får det til at falde. Til sidst kan dette udstille nogle af rodets tand, hvilket fører til følsomhed og smerte.

Patienter, der har tandkroner, bliver typisk instrueret til at tage ekstra pleje af denne tand og det omkringliggende område, da det kan være mere sandsynligt, at mad og andre partikler samler der, hvilket gør det modtageligt for infektion og andre problemer. Nogle gange kan patienterne være for overvægtige om rengøring, og beskadige det nærliggende tyggegummivæv. Dette kan føre til smerte, betændelse og blødning nær kronen.