Hvad er chrom picolinate bivirkninger?

Chrom picolinate er et kosttilskud, der ofte bruges til vægttab og forøgelse af muskelmasse. Undersøgelsen af ​​bivirkningerne af denne forbindelse er begrænset, og der er en debat om dets sikkerhed. Der har været nogle rapporter, der forbinder høje doser med alvorlige medicinske tilstande, men de fleste eksperter anser beviserne for at være anekdotiske og ubetingede.

En undersøgelse fra Dartmouth College i 1995 rejste bekymringer med hensyn til chrom picolinate bivirkninger, da høje doser blev fundet at forårsage genetisk skade i hamstere. Senere studier fandt ud af, at oxidativ stress forårsaget af supplementet beskadigede det genetiske materiale. Nogle analytikere har imidlertid afvist disse resultater baseret på de usædvanligt høje doser administreret.

Ved lave doser, under 1,6 milligram dagligt, er bivirkninger fra dette tilskud usædvanlige og milde, og de fleste oplever slet ingen. For dem, der gør det, har de en tendens til at være mere af en gener end en grund til bekymring. Hovedpine, irritabilitet søvnløshed og kvalme er alle mulige bivirkninger.

Højere doser kan udløse mere alvorlige chrompikolinater bivirkninger. Rapporterede symptomer omfatter træthed, appetitløshed, manglende evne til at koncentrere sig, forstyrret søvn, udslæt, svimmelhed og blærer. Uforklaret blødning kan forekomme, såsom en næseblære eller blå mærker, og blod kan også være til stede i afføringen eller opkastningen. Allergiske reaktioner er også mulige, og symptomer på leverbesvær, såsom mørk urin, gulsot eller mavesmerter, kan også være til stede. Personer, der udviser nogen af ​​disse symptomer, bør stoppe med at bruge tilskuddet og søge omgående lægehjælp.

Chrom hjælper insulin med at regulere blodsukker, så det kan reagere med diabetisk medicin og forårsage glukoseniveauer til at dyppe. Chrom picolinate kan også reagere med andre lægemidler, herunder over-the-counter smertestillende midler som aspirin og ibuprofen. Bekymringer vedrørende reaktioner med andre lægemidler bør rettes til en læge.

Der er nogle tegn på, at dette tilskud kan påvirke neurotransmittere. Dette link er ikke afgørende, og yderligere forskning er nødvendig, men eksperter anbefaler, at folk, der lider af depression, bipolar lidelse eller skizofreni, undgår supplementet.

Tilfælde af personer, der tager krompikolinattilskud, der udvikler alvorlige tilstande som nyresvigt, leverskader og anæmi, er også blevet rapporteret. Suppleringen antages at være ansvarlig, men det er fortsat uklart, om disse tilstande er direkte forårsaget af forbindelsen, ved en reaktion med andre lægemidler eller af andre ikke-relaterede faktorer. Yderligere undersøgelser vedrørende bivirkninger og langvarige sundhedsrisici er nødvendige for at kunne afgøre, om der er nogen reel fare.