Hvad er hemosiderin-laden makrofager?

Hemosiderin-lade-makrofager er dybest set en hvid blodcelle infunderet med en stor mængde af en jernforbindelse, der kaldes hæmosiderin. Jern er et giftigt metal, der findes i blodet og i en række organer som milt, lever og også i knoglemarv. Hemosiderin-laden makrofager er mest sandsynligt at blive fundet i blodet omkring blodblødning.

Makrofager eller hvide blodlegemer, som de er mere almindeligt kendt, er en af ​​kroppens primære forsvarsmekanismer. De er eukaryote celler, der enten giver generelt forsvar eller specifikt målrettet forsvar. Dette hænger sammen med sondringen mellem en politipatrulje og en særlig undersøgelse af en forbrydelse. Ved ikke-specifikke forsvarsmøder identificerer den hvide blodlegemer et fremmed element, sædvanligvis et patogen, og spiser det. I et målrettet angreb indkaldes bestemte typer af hvide blodlegemer af kemiske forbindelser til at håndtere et specifikt mål, såsom et patogen.

Patogenerne spises via phagocytoseprocessen og er fanget i den hvide blodlegems fagosom. Enzymer brækker så patogenet ned i dets bestanddele. Enzymerne vil dog i sidste ende dræbe selve hvide blodlegemer.

Hemosiderin, som findes i hemosiderin-laden makrofager, er en af ​​mange forbindelser, der anvendes af menneskekroppen til at lagre jern. Molekylforbindelsen findes aldrig fri i kroppens kredsløb, men findes altid i celler. Det findes mest i hvide blodlegemer og celler, der bruges til at lagre jern.

Alle hemosiderin-ladede makrofager skaber hæmosiderin under anvendelse af hæmoglobin i blodet. Det spiser først hæmoglobinet via fagocytose og bryder det derefter ned. Nedbrydningsprocessen skaber hæmosiderin og også porfyrin som et biprodukt. Hemosiderinet bruges derefter ved et enzym til at binde jernet for at gøre det sikkert inden for den hvide blodlegeme.

Blødninger opstår, når en leje i et væv i kroppen gør det muligt for blodet at lække ud. Blødning kan være farlig for kroppen og i alvorlige tilfælde kan føre til en blodtryksfald og i sidste ende døden. Sådanne blødninger kan forekomme både internt og eksternt. Naturligvis er interne blødninger sværere at få øje på, da blodet lækker i kroppen.

Huller og leje i væv, der forårsager blødning, repareres om muligt af blodplader i blodet. Den rolle som hemosiderin-laden makrofager synes at være enten at gemme jern, der kan lække ud af vævet eller for at beskytte kroppen mod virkningerne af løs giftigt jern i blodet. Dette ser ud til at være en sekundær beskyttende funktion af den hvide blodlegeme.