Hvad er de bedste måder at strække mine fodsænder på?

Nogle af de bedste måder at strække fodsænder på omfatter hælopløftninger – gå op på dine fods kugler – og hældråber – sænke dem under et trin, der kan fungere fodsænerne i begge retninger. Du kan også målrette områder af dine fødder, såsom at arbejde tæerne ved at bruge dem til at samle et håndklæde eller trække sig tilbage på boldens fødder for at strække det eneste område. At strække Achillessenen er lige så simpelt som at læne sig fremad på et ben, mens hælene er flade på gulvet. Du kan afslutte at kaste en pind eller en lille bold frem og tilbage under dine fødder for at arbejde på nogle knuder så godt.

To nemme strækninger til disse sener er hælen hæve og hælen dråbe, som arbejder i opposition. Hælen hæver, også kaldet dykkerens strækning, består i at hæve sig op på fodboldene og holde positionen, inden den sænkes langsomt. Hældråben, der ofte kaldes trappestrækningen, indebærer at stå med fodkuglerne på et trappetrin, sænke hæle over trappen og hæve sig langsomt op. For begge øvelser skal du have en stol eller rækværk handy for balance, hvis det er nødvendigt.

For at arbejde i tåområdet, kan du prøve håndklædeproteser. Mens du sidder i en stol, spred et håndklæde ud fladt foran dig. Brug kun dine tæer, tag håndklædet og træk det mod dig. Hold fat i håndklædet, indtil du har trukket hele håndklædet til din stol, gentag tre til fem gange. Du kan også strække tæerne ved at trække dem tilbage med kanten af ​​håndklædet eller strække tæerne individuelt ved at trække forsigtigt og rotere dem ad gangen.

Hvis du er på dine fødder i lange perioder, kan du have brug for en god strækning for plantar fascia på bunden af ​​foden. Sidd med dit venstre ben ud foran, læg din højre ankel på venstre lår. Hold kuglen på foden og træk tæerne bagud mod din skinne, indtil du føler en strækning over bunden af ​​din fod. Hold i ti sekunder. Gør fem gentagelser, og skift derefter ben og gentag.

Achillessenen løber op på fodens bagside i benet. Korrekt strækning kan forhindre smertefulde skader på området. For at udføre stretchen, læn dig fremad og afbalancere mod en væg eller en stol. Placer din venstre fod omkring 25 cm bag din højre fod, hold dine fødder parallelt og dine ben i tråd med dine hofter. Bøj dit højre knæ, hold din højre hæl på gulvet og tryk ned på venstre hæl. Du skal føle en strækning gennem din hæl og kælv.

For at strække foden sener gennem den forreste del af din fod, kan du prøve en tå squash. For at udføre denne øvelse skal du knælle med fødderne af dine fødder fladt mod gulvet. Brug dine hænder til at skubbe dine knæ op af jorden, mens du rocker tilbage på dine fødder. Dette vil strække ydersiden af ​​ankelen og toppen af ​​foden.

Gentag massage kan også hjælpe fodsænerne til at forblive limber. Riflede træfodvalser er designet til at strække og massere fodsænerne og musklerne. Du kan lave din egen med en dåse, en golfbold eller en almindelig pind, som et kostbeslag. For at udføre denne massage skal du placere rullen under din fod og flytte den frem og tilbage ved at anvende let tryk. Du kan føle noget ubehag i spændte områder, men regelmæssig massage kan hjælpe med at træne knuderne og holde fødderne løs.