Hvad er bronchiale rør?

Bronchiale rør er en del af en indre struktur kendt som åndedrættet. Denne struktur er en del af åndedrætssystemet, som gør det muligt for mennesker at udveksle luften i deres lunger. Folk har brug for at trække vejret i luften, der er rig på ilt. Den luft, de trækker vejret ud, har ringe iltindhold. Disse rør forbinder lungerne til luftrøret for at lette denne proces.

Luftrøret, også kendt som luftrøret, tillader luft at strømme ind i to hule grene kaldet bronchi eller bronchiale rør. Et rør er forbundet til højre lunge. Den anden er forbundet med venstre lunge. Disse strækker sig ind i mange grene, kendt som bronchioler, som tillader en stor mængde luft at blive udvekslet over hele hver lunge.

Det kan være nemmere at visualisere luftrøret som en stor rod. Denne rod strækker sig ned i en vis afstand og grener ud i to store rødder, som er bronchiale rør. Disse to store rødder springer ud i forskellige retninger og bliver et netværk af små rødder eller bronkioler, der dækker et stort område.

Bronchialrørene er placeret omkring midten af ​​en persons kiste. De forbinder til en øvre del af lungerne, kendt som hilum. Bronchialrøret, der grene til højre, er kortere end det der går til venstre. Dette skyldes placeringen af ​​hjertet, som er på venstre side af brystet.

Indersiden af ​​bronchiale rør er foret med en slimhinde. Den membran indeholder små strukturer, der fungerer som filtre. Hvis partiklerne trækker vejret ind i luften, fanger disse miniatyr filtre dem.

Bronkierne holdes åbne af halvcirkelstrukturer, der løber længden af ​​dem. Disse holder åbningen åben, så luften kan flyde glat. Når en person inhalerer, bringer bronchi i forbindelse med udvidelsen af ​​lungerne. Når personen udånder størrelsen af ​​disse dele, reduceres den til normal.

I nogle tilfælde forårsager inflammation eller blokering en unormal ekspansion af bronchi. Denne tilstand er kendt som bronchiectasis. Det kan have indflydelse på dele af kroppen, der ikke er direkte relateret til åndedrætssystemet.

I nogle andre tilfælde bliver bronchiale rør hævede eller inficerede og forårsager en lidelse kendt som bronkitis. Dette er almindeligt blandt rygere og personer, der udsættes for store forureningsniveauer. Denne tilstand skyldes generelt, at slimfiltreringssystemet bliver for snavset. Det er normalt karakteriseret ved en hoste, der producerer en betydelig mængde slem.