Hvad er d-bol steroider?

D-bol steroider er en stærk type anabolsk steroid opfundet af Dr. John Ziegler i 1950’erne for USA’s vægtløftningshold. Det videnskabelige navn på lægemidlet er methandrostenolon; det er også almindeligt kendt som dianabol. Det indtages typisk oralt i pilleform, selv om nogle injicerbare former også er tilgængelige. Lægemidlet bruges typisk til at øge muskelmassen, især af bodybuilders. På grund af sine hurtige resultater tager brugerne ofte det til at starte en bulking cyklus med målet om hurtig vægt og styrke gevinster.

Ligesom andre anabolske steroider efterligner d-bol steroider opførelsen af ​​det naturligt forekommende testosteron og dihydrotestosteron. De øger proteinsyntesen eller bygningen af ​​proteiner i muskelcellerne. Glycogenolyse, hvor glycogen er genopfyldt, øges også i musklerne. Dette fører til dramatisk øget muskelmasse og styrke, og det sker over en meget kort periode.

Høje doser af d-bol steroider kan forårsage en række kosmetiske bivirkninger hos brugerne. Mænd kan opleve udvidelsen af ​​deres brystkirtler, der fører til hævelse af deres bryster, det er kendt som gynækomasti. Kvinder, der bruger stoffet, vil sandsynligvis opleve ekstreme maskuliniserende virkninger, såsom en dybere stemme, selv ved lave doser. Brugere kan mærke opblødning på grund af overskydende vandretention, hvilket kan være meget uønsket for folk, der ønsker at fremhæve de muskler, de forsøger at bygge. Andre ændringer kan omfatte øget krops- og ansigtshår, fedtet hud med svære acneudbrud og forværring af skaldethed hos mænd.

D-bol steroider kan også have nogle betydelige negative virkninger internt. Lægemidlet kan føre til højt blodtryk og øget hjertefrekvens. Det er giftigt for leveren og kan forårsage alvorlig skade på organet, fordi denne type steroid ikke brydes ned, når den passerer gennem den. I tilfælde af langvarig brug kan skader være signifikant og kan bidrage til udviklingen af ​​kræft.

Brug af d-bol steroider er ulovlig i USA og mange andre lande. Den er stadig tilgængelig i nogle lande på recept, og kan derfor stadig opnås, typisk gennem ulovlige kanaler. På grund af stoffets effektivitet i at opbygge muskelmasse og forbedre præstationen, fortsætter den med at blive brugt af nogle bodybuildere og andre atleter, ofte i kombination med andre typer steroider. Professionelle atleter, der mistænkes for at bruge det, kan testes for stoffet via en urinanalyse.