Hvad er de almindelige årsager til hovedpine og næseblod?

At have hovedpine og en næseblod på samme tid er både bekymrende og ubehageligt. Blandt de mest almindelige årsager til disse symptomer er sådanne alvorlige tilstande som højt blodtryk eller anæmi. I nogle tilfælde kan en hovedskade være i stedet for fejl. Derudover kan mindre årsager som tørhed og overanvendelse af decongestant nasalsprayer bidrage til dette problem.

En af de mest almindelige årsager til hovedpine og en næseblod er over-tørhed. Ofte er vinteropvarmning synderen i en sådan sag. For eksempel kan den tørre varme i en persons hjem forårsage, at hans slimhinder bliver for tørre, hvilket resulterer i revner og blødninger. På samme tid kan dette tørhedsniveau forårsage, at den berørte person får hovedpine. Ofte ved at bruge en befugter i et tørt rum, hjælper det med at minimere disse symptomer.

Sommetider har sådanne symptomer som hovedpine og en næseblod en mere alvorlig oprindelse. For eksempel kan en person udvikle disse symptomer i forhold til højt blodtryk. Hvis et individ med forhøjet blodtryk udvikler disse symptomer, kan det være godt at søge hurtig lægehjælp. Venstre ukontrolleret, højt blodtryk kan føre til slagtilfælde, hjerteanfald eller andre alvorlige helbredsproblemer.

Når en person har hovedpine og en næseblod på hyppig basis, kan dette også være et tegn på, at han er anæmisk. Anæmi er en tilstand, der er markeret af et lavere antal blodlegemer end den normale. Nogle mennesker med anæmi kan udvikle hovedpine og næseblod samt symptomer som træthed, bleg hud, åndenød og hjertebanken. Mens mange mennesker tænker på anæmi som en mindre tilstand, kan det medføre alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. Hvis en persons røde blodlegemer falder for lavt, for eksempel kan hans vitale organer modtage for lidt ilt, kan der også opstå nerveskader.

En hovedskade kan også forårsage hovedpine og en næseblod. Næseblodene udvikler sig typisk som følge af skader på blodkar i den bageste del af næsen. Dette kan påvirke mennesker i alle aldre, men udvikler sig ofte hos ældre mennesker. Det kan også forekomme oftere hos mennesker, der har højt blodtryk.

Nogle gange vil en person med en sinusinfektion også udvikle en hovedpine og en næseblod. Generelt er hovedpine i et sådant tilfælde relateret til sinusinfektionen. Næsebenet har dog normalt en anden årsag. Ofte er folk med bihuleinfektioner overanvendte decongestanter, som får næsen til at blive tør og irriteret, hvilket kan resultere i blødning.