Hvad er de bedste tips til tand udvinding efterbehandling?

Tandudvinding efterbehandling begynder normalt med patienten, der hjælper med at lette dannelsen af ​​en blodpropp ved at påføre sårpåvirkning. Hun må muligvis anvende en ispakning til hendes ansigt for at hjælpe med at kontrollere hævelse. Omkring 24 timer efter ekstraktionen skal hun begynde at bruge salt- og vandskylning for at forhindre infektion. Eventuelle anbefalede eller anbefalede lægemidler bør anvendes, og hvis der opstår problemer, skal patienten kontakte sin tandlæge.

De trin, der er involveret i efterbehandling af tandudtræk og den tid, de er nødvendige, afhænger i vid udstrækning af den måde, hvorpå tanden blev fjernet, og vanskeligheden ved at gøre det. For eksempel er en patient generelt efterfulgt af simple ekstraktioner instrueret til at tage over-the-counter anti-inflammatoriske lægemidler som ibuprofen. Når en tand fjernes ved kirurgisk ekstraktion, kan det være nødvendigt for patienten at tage ibuprofen udover receptpligtig smertestillende medicin.

Efter at tanden er fjernet, vil en patient sandsynligvis blive bedt om at holde et stykke gasbind over såret og at påføre tryk i ca. 30 minutter. Det er vigtigt for denne ordre at blive respekteret, fordi blodet skal klump for at bremse blødningen. I nogle tilfælde er blødningen muligvis ikke fuldstændigt reduceret i denne tidsramme, så det kan være nødvendigt at udskifte gazeen få timer. Når blodproppen er dannet, bør den ikke manipuleres, og der må ikke gøres noget for at fjerne det. Patienten bør også undgå at spytte, ryge og suge gennem et halm, fordi disse handlinger kan forhindre blodproppen i at danne sig eller forårsage, at den løsnes efter dannelsen.

Det er afgørende for tandpleje efterbehandling at inkludere indsatser for at forhindre udviklingen af ​​en infektion. For at gøre dette behøver patienten at holde sårets sted rent. Det anbefales generelt at gøre dette ved at lave en mundskylle sammensat af varmt vand og salt. Dette trin bør forsinkes i mindst 24 timer efter fjernelsen af ​​tanden.

Mange mennesker oplever hævelse. Dette kan håndteres ved hjælp af en ispakke. Det anbefales, at ispakningen påføres ydersiden af ​​ansigtet med intervaller på ca. 10 minutter.

Nogle gange kan der opstå problemer, selv om tandpleje efterbehandling er opstået. Patienter bør ikke ignorere smerte eller blødning, som fortsætter i længere tid eller udvikler sig efter deres tandlæger råder dem til at opleve disse problemer. Personer bør også være foruroliget over langvarig eller fornyet hævelse, problemer med at synke eller udvikling af feber. Alle disse kan være tegn på et større problem og bør bede patienten om at kontakte sin tandlæge.