Hvad er nogle årsager til tør hovedbund?

En tør hovedbund er karakteriseret ved kløe, flak og undertiden af ​​en øget hastighed af hårtab. Mens den ultimative årsag til denne tilstand har at gøre med et fald i den rigtige mængde olier i håret og overfladen af ​​hovedbunden, er der flere grunde til, at det kan udvikle sig. Mange af dem er let forhindret, og alle årsagerne kan behandles relativt nemt.

Der er en misforståelse om, at de mest almindelige årsager til tør hovedbundsbetingelser har at gøre med en overvægt af olier ved talgkirtlen. I virkeligheden er tørrhed i hårbundet resultatet af den modsatte situation. Olien udskilles af disse kirtler er nødvendig for at opretholde en sund balance mellem naturlig smøring i både hårsækkene og hovedbunden. Når en stor mængde af denne naturlige olie ikke er til stede af en eller anden grund, bliver håret skørt, og hovedbunden bliver tør og flad.

Brugen af ​​hårde shampoo er en af ​​de mest almindelige årsager til udviklingen af ​​en tør hovedbund. I grunden fjerner kemikalierne i shampooerne for meget af den naturlige olie fra håret og hovedbunden. Slutresultatet er en kløende og flaky hovedbund samt hår, der mangler enhver form for glans eller naturlig krop. Ofte, at skifte til en mildere shampoo eller i det mindste reducere antallet af shampooer om ugen vil gøre det muligt for hovedbunden at begynde at helbrede.

Hårdt vand kan også forårsage tørrhed i hårbunden. Selvom shampoo produktet anbefales til tørt hår og skalpe, fungerer det ikke effektivt, hvis hårdt vand bruges til at vaske og skylle området. Vandfiltre kan installeres på brusehovedet for at fjerne noget af mineralindholdet fra vandet og tillade det naturlige niveau af olie i hovedbunden og håret at vende tilbage over tid.

Kost kan også spille en rolle i udviklingen af ​​denne tilstand. Ligesom alle funktioner i kroppen kræver talgkirtlen de rigtige næringsstoffer til at fungere korrekt. Uden de rigtige næringsstoffer producerer kirtlerne ikke de æteriske olier. Slutresultatet er en kløende hovedbund og tørt hår.

Heldigvis findes der tørre skalpebehandlinger, der retter sig mod hver af årsagerne til denne tilstand. Spise en afbalanceret kost vil hjælpe med at sikre, at olieproduktionen opretholdes på passende niveauer. Der er shampooer formuleret for at hjælpe med at helbrede og korrigere denne tilstand også. Mange af de samme metoder vil minimere tørre hovedbundssymptomer på kort tid, hvilket gør det muligt at komme igennem dagen med kløe og flak. Samtidig fodrer behandlingerne ofte håret og efterlader hår, der er lettere at klare og har en attraktiv glans.