Hvad er nogle sundhedsmæssige fordele ved fisk?

De sundhedsmæssige fordele ved fisk er legion. Som en højprotein, lavt kalorieindhold, der giver en række sundhedsmæssige fordele, er fisk et effektivt middel til at inkludere flere vigtige vitaminer og mineraler til en kost. Denne påstand kan anvendes på næsten alle sorter af fisk, men nogle indeholder mere varer end andre. Dette gælder især når fokus er at inkludere mere Omega-3’er i menuen.

Omega-3’er er fedtsyrer tilskyndet som en forebyggende foranstaltning mod koronar hjertesygdom, slagtilfælde og kræft. De har også været bundet til forbedring af gigt, kredsløbsproblemer og højt blodtryk. Fisk med den højeste koncentration af disse syrer omfatter vilde laks, makrel, sild, sardiner, ansjoser og opdrættede østers.

Det er vigtigt at bemærke, at det er vilde laks, ikke farm-raised laks, der giver den største sundhedsmæssige fordel. Laksopdrættet laks er pakket i tætte og fodrede korn. Da laks er naturligt kødædende og fodrer med andre fisk, har den opdrættede, kornføde laks et helt andet fedtindhold end vilde laks. De har en overflod af Omega-6’er, som de fleste allerede bruger for meget af, og de får antibiotika til at kontrollere sygdommen, der følger med de overfyldte forhold i “penne”.

Hvidfiskede fisk giver også fordele. Denne kategori af fisk slår alle andre kilder til animalsk protein, når det kommer til fedtfattig billetpris. Fyldt med vitaminer og mineraler, er hvid fisk den laveste i både fedt og kalorier. Denne gruppe omfatter kuller, torsk og tunge. Disse fisk giver også metabolisme-boostende jod, såvel som vitaminerne B-6 og B-12. Disse vitaminer reducerer homocysteinniveauer, hvilket igen mindsker risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald.

Skaldyr og rejer fik en dårlig rap i medierne i et stykke tid på grund af det høje indhold af kolesterol. Det er imidlertid blevet bemærket, at kolesterol fundet i fødevarer ikke signifikant påvirker kolesterol fundet i blod. Transfedtstoffer og nogle mættede fedtstoffer er meget mere berøvede i hævelsen af ​​blodkolesterol. Derfor findes de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved fisk også i skaldyr og rejer.

Forskere har foreslået, at sundhedsfordelene ved fisk udvider til gravide kvinder, babyer og småbørn også. Selv om mange advarer gravide kvinder mod at indtage for meget kviksølv eller andre forurenende stoffer, der nogle gange findes i fisk, siges fisk at forbedre hjernens udvikling hos børn. Dysleksi, autisme, hyperaktivitet og opmærksomhedsunderskud er alle ved at blive undersøgt for at bestemme de positive virkninger, fisk kan have på disse lidelser. Som med enhver mad skal man gøre en smule forskning for at bestemme fiskens kilde til tilstrækkeligt at vurdere niveauet af forurenende stoffer, der kan være til stede.

For at få de mest sundhedsmæssige fordele ved fisk, skal det medtages i kosten mindst to til tre gange om ugen. Frisk er bedst, men frosne og konserverede fisk giver stadig en hel del vitaminer og mineraler. En række fedtfisk, hvid fisk og skalfisk er ideel, og glem ikke at kontrollere fiskens kilde, når det er muligt.