Hvad er årsagen til en lav pulsfrekvens?

En lav puls kan skyldes en række sundhedsforhold. Nogle gange er en form for hjertesygdom årsagen til langsommere blodgennemstrømning i hele kroppen. Kardiale abnormiteter er almindelige, men andre tilstande, der ikke involverer hjertet, såsom en metabolsk ubalance eller visse lungesygdomme, kan skabe symptomet. Et langsommere hjerteslag angiver dog ikke altid et helbredsproblem. Nogle gange er det modsatte sandt. Atletiske personer, der udøver ofte og nyder det optimale kardiovaskulære helbred, har ofte en lavere end normal pulsfrekvens, fordi hjertet ikke behøver at arbejde så hårdt i ro og kroppen fungerer mere effektivt.

Den normale puls for en voksen er mellem 60 og 100 slag pr. Minut i en afslappet tilstand, men det svinger generelt inden for dette område baseret på en række faktorer som klima, medicinering og endog personens følelsesmæssige tilstand. Det medicinske udtryk for en lav pulsfrekvens, der falder under 60 slag pr. Minut, er bradykardi, hvilket kan være et symptom på en alvorlig tilstand. En person, der oplever tegn på nedsat hjerterytme, bør evalueres af en læge.

Når en person bliver ældre, er en lav pulsfrekvens mere almindelig på grund af naturligt forekommende ændringer i et aldrende hjerte. En person med en historie med hjerteanfald eller en som lider af aterosklerose, en hærdning af arterierne eller andre hjerteabnormiteter er særligt tilbøjelig til tilstanden. En kardiolog udfører normalt en række tests for at bekræfte årsagen. Nogle gange er årsagen til en lav puls dog relateret til en anden helbredstilstand og slet ikke forbundet med et usundt hjerte.

Lungesygdomme, såsom emfysem eller en underaktiv skjoldbruskkirtlen kan også forårsage bradykardi. Nogle gange er årsagen til at udvikle symptomet ukendt, især hvis det ikke ledsager andre identificerede helbredskomplikationer. En læge forsøger normalt at finde det underliggende problem og anbefale behandling.

Symptomerne på bradykardi kan være besværlige og skræmmende. Svimmelhed, besvimelse og åndenød kan skyldes lave pulsfrekvenser. Psykiske fakulteter kan også påvirkes, og kan resultere i forvirring, nedsat hukommelse og problemer med at sove. Disse symptomer kan blive farlige for patienten, især hvis personen arbejder tungt maskineri eller engagerer i aktiviteter, der kræver mental opmærksomhed, som kørsel. I nogle tilfælde kan lave pulsfrekvenser resultere i brystsmerter og vejrtrækningsbesvær, hvilket betyder en stor medicinsk nødsituation.