Hvad er de almindelige årsager til puffy øjne i en baby?

Fælles årsager til puffy øjne i en baby omfatter virale eller bakterielle infektioner såsom conjunctivitis og allergier. Puffy øjne, der opstår umiddelbart efter fødslen, kan være relateret til tryk, der udøves på spædbarnets ansigt under leveringsprocessen. Dette er meget almindeligt, når babyer leveres vaginalt, men mindre almindeligt hos spædbørn leveret af kejsersnitt.

Konjunktivitis, også kendt som pink øjne, kan forekomme når som helst og er meget smitsom. Ældre børn, der er smittede, kan let overføre konjunktivitis til en baby direkte, for eksempel, og det kan også overføres gennem vaskeklude, håndklæder eller sengetøj. Miljøirriterende stoffer, såsom husholdningsrengøringsmidler, vaskesæbe og parfume, kan også give en baby puffy øjne.

Selvom bløde øjne er et almindeligt symptom på pink øjne hos en baby, er dette sjældent den eneste indikator for tilstanden. Barnet kan også have røde, irriterede eller blodsygdomme øjne, overdreven rive, vandig udledning og dyb kløe. Desuden er øjenlågskorping og lysfølsomhed almindeligt. Behandling for bakteriel conjunctivitis omfatter antibiotika, men hvis tilstanden er relateret til en viral infektion, vil denne medicin ikke være effektiv.

Udseendet af bløde øjne i en baby kan se utilsigtet, men det er normalt ikke alvorligt. Puffiness kan simpelthen være et resultat af at græde i mange tilfælde. Når en baby er født, sættes øjendråber i hans eller hendes øjne for at forhindre infektion. Disse øjendråber kan brænde, men er generelt ufarlige. Når der dannes dråber, bør puffiness løses om en dag eller to.

Nogle gange kan øjets puffiness skyldes en blokeret tårekanal. Denne betingelse forhindrer tårer i at dræne, og det kan endda få øjet til at se ud som om det er hævet lukket. Blokerede øjenlågkirtler kan også forårsage hævede øjne hos babyer, som det kan være et stykke. Disse blokeringer rydder normalt op på egen hånd, men hvis problemet fortsætter, kan en mindre procedure ved hjælp af en sonde for at lindre hindringen anvendes.

Da babyer ikke er i stand til at gøre deres behov gældende, bør forældre og plejere være på udkig efter overdreven øjengnidning, der kan indikere øjenirritation. Hvis symptomerne vedvarer, bør barnet ses af en børnelæge for at bestemme årsagen til problemet. Den læge kan henvise barnet til en øjenlæge, der kan anbefale yderligere test for at bestemme årsagen. I sjældne tilfælde kan barnet have en hornhindehæmning forårsaget af at skrabe hornhinden med en negle eller andet objekt.