Hvad er inositol bivirkninger?

Inositol er et næringsstof, der forekommer naturligt i såvel menneskekroppen som i cellerne i både planter og dyr. Inositol bivirkninger, selv ikke hos dem, der tager kosttilskud, er ikke et almindeligt problem. Når inositol bivirkninger opstår, omfatter de ofte symptomer som maveforstyrrelser, kvalme, løbende tarmbevægelser og i alvorlige tilfælde opkastning. Nogle mennesker kan også opleve hovedpine, appetit tab eller svimmelhed, når de tager inositol kosttilskud. Sjældent kan rødme eller kløe også udvikle sig. Heldigvis oplever de fleste ikke inositol bivirkninger.

Inositol findes i en række fødekilder, hvilket gør det nemt at medtage som en del af en overordnet sund kost. Ofte tager folk også inositol kosttilskud, så de forbruger betydelige mængder næringsstoffer dagligt. Faktisk bruges inositol nogle gange medicinalt, hvilket hjælper med at sænke kolesterol og triglyceridniveauer i kroppen. Inositol kan også bruges til at forbedre cirkulationen, forhindre hårtab, nære hjernen og lette omdannelsen af ​​næringsstoffer til energi.

Der kan være en simpel løsning for dem, der oplever mindre inositol bivirkninger. En person kan undgå kvalme ved at spise eller drikke, før han tager inositol kosttilskud. Derudover kan en person reducere mave-relaterede bivirkninger ved at sænke doseringen. Hvis symptomerne vedvarer på trods af disse foranstaltninger, kan en inositolbruger afbryde brug af inositol og kontakte en læge for at få råd.

Gravide kvinder generelt anbefales ikke at tage inositol kosttilskud, selvom næringsstoffet er sikkert at forbruge fra naturlige fødekilder. Inositol kosttilskud kan forårsage sammentrækninger hos nogle gravide kvinder. Da risikoen for inositol brug under amning er ukendt, rådes kvinder ofte til at undgå tilskud, indtil deres babyer er spist.

Det er usandsynligt, at en person, der tager inositol niacinat, en form for inositol, som kan anvendes medicinske, kan udvikle tegn på en allergisk reaktion. Inositol niacinat består af niacinmolekyler, der er forbundet med inositol. Allergi symptomer omfatter elveblødninger, kløende udslæt, kløende hud uden udslæt og hævelse af nogen del af ansigtet eller munden. Andre tegn på en inositol niacinat allergisk reaktion omfatter svære vejrtrækninger og en tæt følelse i brystet.

En person med en alvorlig reaktion på inositol niacinat kan også udvikle mørkere end normal urin eller gulning af huden, som kan være tegn på leverproblemer. Alvorlig mavesmerter kan også forekomme hos dem med alvorlige allergiske reaktioner. En person, der udvikler nogle af disse symptomer i forhold til inositol eller niacin, skal straks søge lægehjælp.