Er det sikkert at tage phenylephrin i graviditet?

Begrænset forskning er tilgængelig om phenylefrins sikkerhed under graviditeten, men tilgængelige data tyder på, at denne medicin udgør relativt lave risici for gravide mødre. Lægemidlet er klassificeret af Food and Drug Administration (FDA) i USA i kategori C, hvilket betyder, at nogle fosterskader hos dyr er blevet observeret, og undersøgelser af mennesker er begrænsede. Fordelene ved at tage medicinen kan opveje risiciene, især efter første trimester, som har tendens til at være farezonen med føtaleksponering og fødselsdefekter. Patienter med spørgsmål eller bekymringer kan tale med en læge eller anden kvalificeret læge om eventuelle særlige risici, der kan kontraindicere brugen af ​​phenylephrin under graviditet.

Dette stof er en decongestant patienter kan tage under hoste og forkølelse for at føle sig mere komfortable. Undersøgelser viser, at det ikke øger risikoen for graviditetstab. Fødselsskader forbundet med phenylephrin under graviditeten synes at være sjældne, men der er en lille øget risiko for en tilstand, der hedder gastroschisis, en mavesvigtfejl. Manglen kan forårsage, at indholdet i underlivet stikker ud og kræver kirurgisk behandling.

Foster, der er udsat for phenylephrin i første trimester, er lidt mere tilbøjelige til at udvikle gastroschisis end den generelle befolkning. Hvis moderen ryger, kan denne risiko øges. Risiciene er forbundet med vaskonstriction forårsaget af phenylephrin, som kan begrænse blodstrømmen til fosteret. Kvinder er også lidt mere udsatte for hypertension under graviditet, når de bruger dette lægemiddel i længere perioder.

Patienter med svær overbelastning har et antal taktikker, de kan bruge til at behandle det, før de vender tilbage til nedbrydende stoffer som phenylephrin under graviditet. Nogle kvinder finder det nyttigt at skære ud mejeriprodukter og visse fødevarer, der kan øge slimproduktionen og gøre overbelastning mere ubehageligt. Saltvandssprøjter i næsen kan også være nyttige. Hvis disse foranstaltninger ikke risikerer, kan en læge anbefale phenylephrin, fordi fordelene opvejer risiciene.

Hvis du tager phenylephrin i graviditet i en kort periode, er det mindre tilbøjelige til at forårsage problemer end langvarig brug, især hvis moderen er i anden eller tredje trimester. Kvinder, der finder sig brug for phenylephrin i mere end tre eller fire dage, bør konsultere en læge. De kan have et underliggende sundhedsproblem, der forårsager overbelastning og kan kræve lægehjælp. Lægemidlet ser ud til at være sikkert til brug i amning i den anbefalede dosis, selvom nogle ammende spædbørn bliver irritable eller rastløse, mens deres mødre tager medicinen.