Hvad er aktiverede lymfocytter?

Lymfocytter er en type hvide blodlegemer, der primært er involveret i at bekæmpe fremmede patologiske midler, der modnes og udvikles i lymforganer som knoglemarv og tymkirtlen. Et stort antal lymfocytter kan også findes i milt og lymfeknuder, såvel som andre lymfevæv på essentielle stationer i hele menneskekroppen. Der er tre principtyper aktiverede lymfocytter, som er B-lymfocytter, T-lymfocytter og naturlige morderceller (NK). B-lymfocytter og T-lymfocytter betegnes almindeligvis henholdsvis B-celler og T-celler. Samlet set danner disse celler immunsystemets arsenal.

Antistof-medieret immunitet er direkte relateret til B-celler, hvor en B-celle producerer kopier af en type antistof, et molekyle, der virker som en overfladereceptor på en celle, der binder med et antigen, som er specifikt for sig selv. Når bindingen er indtrådt, aktiveres cellen og antigenet brydes ned i peptiddele, som derefter vises på celleoverfladen. Aktiverede lymfocytter af B-celletypen forstørres under mitotisk celledeling, hvilket giver præcise kloner. Hver b-celleklon producerer antistoffer, der er specifikke for det specifikke antigen, der aktiverede oprindelsens b-lymfocyt.

T-celler er aktiverede lymfocytter, der er nødvendige for cellemedieret immunitet, hvor T-lymfocytter virker for at ødelægge celler, som de genkender som infektiøse eller unormale på en eller anden måde, som med kræftceller. Hver klonet T-celle har mange receptorer, der er identiske med sig selv, der binder til kun ét specifikt antigen. Disse celler aktiveres for at angribe ved genkendelse, når de nedbrydede peptidfragmenter er repræsenteret på en bestemt måde på celleoverfladen. Helper T-celler produceres, som derefter forlader lymfeknuderne til infektionsområdet med det formål at angribe infektiøse celler. Ser som signaler for immunrespons frembringes cytokiner af hjælper-t-celler i form af interleukiner, tumornekrosefaktorer og interferoner, som frigives af makrofager.

Naturlige dræberceller er også aktiverede lymfocytter vigtige for ødelæggelsen af ​​en række infektiøse midler, såsom bakterier, svampe og vira. Aktiveret primært ved frigivelsen af ​​cytokiner, er NK-celler afledt af at dele T-lymfocytter og kaldes nogle gange “killers-T-celler”. Når morderceller engagerer med et antigen på overfladen af ​​en inficeret celle, frigives granuler indeholdende cytotoksiske proteiner, som angriber og dræber cellen. Efter at den inficerede celle har bukket sig, bevæger NK-cellen sig videre for at identificere et andet infektiøst middel.