Hvad er de almindelige årsager til bakterier i sæd?

Tilstedeværelsen af ​​bakterier i sæd betragtes som normalt i de fleste tilfælde, da kulturer naturligt findes inden for urinvejen og kønsorganer. I nogle tilfælde kan disse sunde bakterier vokse uden kontrol, hvilket fører til en infektion. En infektion inde i penis eller prostata kan føre til høje niveauer af bakterier i sæd. At have sex med en inficeret partner kan også føre til infektion i kønsorganerne eller i urinvejen, selv om dette er mindre sandsynligt at forekomme.

Alle sunde hanner har noget niveau af bakterier i deres sæd. Disse normalt forekommende flora koloniserer i reproduktive og urinveje og forårsager normalt ingen skade. Hos mænd, der ikke er omskåret, kan bakterier også kolonisere sig bag forhuden. Overvævning af denne bakterie kan forebygges ved korrekt hygiejne. De, der ikke vasker sig bag deres forhuden, kan rigtigt lukke med en urinvejsinfektion eller mere end gennemsnitlige bakterier i deres sæd.

Kolonisering af bakterier betragtes ikke som en infektion. En infektion er typisk relateret til yderligere symptomer, såsom urinfrekvens eller haster. Andre tegn på en infektion inkluderer feber, pus eller blod, der kommer fra penis, usædvanlig udledning eller smerte. Nogle gange er der ingen kendt årsag til infektion. Normale bakterier kan vokse hurtigere end normalt af en række årsager, herunder hormonelle problemer, usædvanligt stress eller en anden sygdom.

Store mængder bakterier i sæd kan også skyldes infektion gennem sex med en inficeret partner. Kvinder med en bakteriel vaginal infektion kan sprede skadelige bakterier gennem samleje. Dette betragtes ikke som det samme som seksuelt overførte sygdomme, der hovedsageligt skyldes vira. Når dette sker, vil mænd typisk mærke symptomer på en infektion. En læge er generelt den der opdager bakterier i sæd.

Prostata hævelse kan også føre til infektion, fordi den hævede prostata ikke tillader blæren at tømme helt. Bakterier får så lov til at vokse inde i blæren og kan så migrere ind i kønsorganerne. Denne tilstand er meget mere almindelig hos ældre mænd, fordi de er tilbøjelige til forstørrede prostater.

I de fleste tilfælde omfatter behandling af store mængder bakterier i sæd brugen af ​​antibiotika medicin. Den nøjagtige type medicin, der anvendes, afhænger af, hvilken type bakterier der er til stede. I sjældne tilfælde kan en uomskåret mand være forsynet med forskin på grund af tilbagevendende infektion, hvis bakterier stammer fra en overvækst under selve forskinningen. Dette er ualmindeligt hos mænd, der udfører ordentlig hygiejne. Mænd med forstørrede prostater får ofte medicin til at nedsætte hævelse og underliggende prostataforhold kan også behandles.