Hvad er de almindelige årsager til grønne pus?

Grøn pus er næsten altid et tegn på infektion et sted i kroppen, selv om der er en række forskellige specifikke årsager. Generelt indikerer den grønlige farve forekomsten af ​​visse antibakterielle proteiner. Dette er ikke i sig selv meget fortællende, når det kommer til alvor eller skadelighed af infektionen, og det er normalt kun et spørgsmål om individuel immunrespons og kropskemi. Disse slags proteiner bæres sædvanligvis i de hvide blodlegemer og kan produceres af en række årsager. Grøn pus kan være om at se, men i de fleste tilfælde vil den gå væk alene. Enhver, der er bekymret for mængden af ​​pus, de ser, især hvis det ser ud til at ændre farve eller hvis tilstanden der forårsager det, bliver værre, bør nok tale med en lægeekspert om hjælp. Nogle gange kræver pus-relaterede infektioner stærke medicin som antibiotika at gå væk.

Pus er oftest en slags brunlig gul farve, og grønne ting er normalt lidt mere usædvanlige. Dette betyder ikke, at grønt nødvendigvis er mere eller mere bekymrende. Mest alle pus består af døde bakterieceller og andre proteiner, der er dybest set affaldsprodukter fra kroppens krig mod en bestemt infektion. En grøn farve sker oftest, når der findes et enzym, der er kendt som myeloperoxidase med denne blanding. Myeloperoxidase er et specifikt antibakterielt protein, der er lavet af hvide blodlegemer, og kan være nyttigt til bekæmpelse af visse former for infektioner.

Ikke alles celler producerer dette enzym, og det gør det heller ikke som en reaktion på en bestemt form for infektion. I de fleste tilfælde indikerer grøn farve kun, at dette protein er blevet udskilt. Det siger ikke meget om sværhedsgraden af ​​infektionen eller dens årsager.

Grøn pus forekommer ofte som reaktion på øvre luftvejsinfektioner som bronkitis eller sinus infektioner. Mennesker, der lider af disse tilstande, kan hoste op eller nyse pus, også nogle gange kaldet “slim”, når det forekommer i luftvejene, der ser lidt grønt ud. I de fleste tilfælde vil pus’en ændre farver, da infektionen skrider frem, men ikke altid. Denne slags farve kan også være til stede i enkle problemer som acneopbygning, såvel som i mere alvorlige forhold som indre abscesser og fremskreden hudinfektioner.

Pus farve selv siger normalt ikke noget om hvor alvorlig en infektion er, men der er visse advarselssignaler, som borgerne skal være opmærksomme på med hensyn til at kigge ud for forhold, der kan være mere bekymrende. Åbent sår, der er meget smertefulde og som har stor mængde pus i enhver farve, bør normalt kontrolleres af en læge, for eksempel. Pus, der forekommer internt, kan være sværere at lægge mærke til. Det første tegn på en alvorlig indre infektion er normalt smerte i problemet og en høj feber. Af denne grund er enhver med hvem der har smerter i en generel placering kombineret med feber, normalt klog til at få en professionel mening og formel check-up.

Infektioner, der producerer grønne pus vil ofte gå væk alene, men ikke altid. Generelt anbefaler eksperter, at folk får hjælp, hvis deres pus forbliver lyse og levende i mere end en uge, da dette kan indikere en igangværende infektion, der kan vokse i styrke, skiftende farver kan også være en årsag til alarm , Da dette kan indikere et eskaleret immunrespons. At bemærke mere pus kan også være en sang af et problem, især hvis tilstanden er i gang. De fleste infektioner, der ikke synes at gå væk alene, behandles med antibiotika medicin. Disse skal ordineres af en læge i mange lande, da specifikke antibiotika er mere egnede til behandling af visse typer infektioner.

Med hensyn til grundpleje skal enhver med et åbent sår rense det grundigt og dække det med et bandage for at forhindre snavs og bakterier i at komme ind. Det er også en god ide for folk at bruge en antibakteriel salve på eksterne sår. Hvis pus, rødme, hævelse, smerte eller øre eller nogen form for opstået, har en infektion mere end sandsynligt taget fat, og yderligere behandling kan være nødvendig.