Hvad er de almindelige årsager til tandpine?

De mest almindelige årsager til tandpine omfatter typisk tandforfald, inficerede tandkød og brud. Nogle gange er en tandpine faktisk resultatet af refereret smerte, hvilket betyder at noget er forkert med en anden del af kroppen, og smerten henviser til tænderne. Mennesker, der lider af sinusbelastninger, kan også klage over tandpine, fordi bihulerne omkring kindbenene kan svulme op og lægge pres på tænderne og kæberne. Selv om mange mennesker tror, ​​at årsagerne til tandpine typisk er relateret til at have hulrum, er det ikke altid sandt. Hulrum forårsager sjældent tand smerte, indtil de bliver så dårlige, at tand begynder at forfalde.

Tand smerter som følge af et problem med tænderne opstår normalt ikke, før nerverne udsættes. Hulrum er typisk smertefri, indtil tandrotene til det punkt, at nerverne er synlige og kan komme i kontakt med luft eller stoffer som mad. Nogle gange når hulrum er fyldt, kan fyldene komme ud efter flere år, hvilket også kan forårsage smerte. I de fleste tilfælde er det eneste, der beskytter tæernes nerver, når en hulrumsfyldning er på plads, er hulrummet. Det er typisk ikke en stor ting at få et hulrum genopfyldt, hvis en gammel påfyldning falder ud.

En af de mere almindelige årsager til tandpine er tandkødsinfektion. Der er mange forskellige ting, der kan få tandkødssygdommen til at blive smittet, og en af ​​de største skyldige kan være mad, der sidder fast mellem tænderne. Ting, der er hårde og knaprige, som popcorn eller kartoffelchips, har tendens til at være særligt dårlige for at blive stukket mellem tænderne. Hvis noget hårdt og skarpt sidder fast i tænderne, kan fortsat tygge få det til at skubbe ind i lommens lommer og i tandkødene. Når dette sker, vil en persons tandkød sandsynligvis svulme op, og han vil opleve ekstrem smerte, fordi infektion normalt sætter ind på det tidspunkt.

En tandbrud er en anden almindelig årsag til tandpine. Tænderne bliver brudt af mange forskellige årsager, men frakturer opstår ofte på grund af ulykker, som f.eks. Fald eller en slags stumt krafttrauma til ansigtet. Når tænderne går i stykker, er nerverne normalt udsat, og det kan forårsage masser af smerte. Bihulebetændelser og omtalte smerter er også ofte skyld i tandsmerter, og disse problemer betyder normalt, at intet faktisk er forkert med tænderne. Hvis bihuler forårsager tandpine, vil smerten sædvanligvis gå væk, så snart bihulproblemet rydder op. I tilfælde af omtalt smerte har tandpine tendens til at stoppe, når kilden til den omtalte smerte bliver opdaget og taget hånd om.