Hvad er de bedste øvelser for bursitis?

De bedste øvelser til bursitis er styrkelse og modstandstype øvelser. Stretching øvelser er også en typisk del af et anbefalet program. Øvelser for bursitis, der omfatter en eller anden type isometri, er også gavnlige. Afhængigt af hvilken del af kroppen der er påvirket, kan træningsudstyr også indarbejdes i en øvelsesrutine og kan være gavnlig.

Selvom nogle læger kan ordinere antiinflammatoriske lægemidler til patienter med bursitis, kan alternative behandlinger foretrækkes af nogle individer. Øvelser for bursitis kan bidrage til at styrke sener og muskler svækket af langvarig bursitis. Bursitis er en tilstand, der inflames bursa, en pose-lignende struktur, der går med sener til hud og ben. Når der opstår betændelse omkring et led, kan smerte og immobilitet resultere. Uden behandling kan leddene svækkes over tid, og funktionen kan blive begrænset.

Enhver form for øvelser for bursitis bør begynde med forsigtig stretching. Dette gælder for alle typer af bursitis, herunder knæbursitis, hoftebursitis, skulderbursitis og albuebursitis. Bøjning, så slappe af, muskler, der omgiver de betændte områder, hjælper med at undgå yderligere stress. For knoglebetændelse kan det hjælpe at gå. Trappe klatring kan også bidrage til at styrke led og sener, men bør gøres under en læge tilsyn.

Andre typer øvelser til bursitis og tendinitis omfatter svømning og cykling. Svømning er en god måde at styrke flere muskelgrupper på, herunder arme, skuldre og ben. Ud over cykelture kan der anvendes en stationær cykel. Dette er et godt alternativ til dage, hvor vejret ikke tillader udendørs aktivitet. Cykling er en god form for motion for at hjælpe med bursitis i knæ og ankel.

Til skulders bursitis kan et sæt skulderkroge hjælpe med at lindre stivhed og forbedre omsætningen. Rulle skuldrene i en bagudgående bevægelse er generelt den foretrukne metode. En fysioterapeut kan instruere patienten yderligere.

Flere øvelser til skulder og albue bursitis omfatter noget kaldet pendul swing og væg klatring. Skuldersvinget er en simpel bevægelsesøvelse, hvor personen svinger armen i cirkler, samtidig med at den understøtter den anden side på en flad overflade. Vægklatring betyder simpelthen, at individet langsomt kryber sine fingre op ad væggen, så arm- og skuldermusklerne bliver blide for at blive strakte. Dette bør gøres langsomt og omhyggeligt for at undgå yderligere skade.

Det er en god ide at påføre is til det berørte område efter træningsøvelser. Dette hjælper med at reducere inflammation og hævelse, der ofte opstår med bursitis. En ispakning kan påføres i ca. 15 til 20 minutter, med individet forsigtigt, så isen ikke kommer i direkte kontakt med udsat hud.