Hvad er egenskaberne ved en endomorph kropstype?

Karakteristika ved en endomorph kropstype omfatter en rundkrop med en talje, der ofte er større end brystet. Mennesker med disse kropstyper har ofte korte arme og ben, hvor den øvre del af lemmerne er større end den nederste del. De har tendens til at gemme fedt nemt og har mere problemer med at tabe sig.

Endomorfen kan være den sværeste kropstype at have i form af styring af vægt og overordnet fitness. Udtrykket ectomorph bruges normalt til at beskrive folk, der er høje og mager. Den mesomorph kropstype beskriver folk med en atletisk krop.

En person med en endomorph kropstype har normalt en langsom metabolisme. Han eller hun må spise små mængder mad og stadig vinde. Overdreven kalorier kan hurtigt blive fedt, og mens det er muligt for endomorferne at tabe sig, kan det nogle gange være en langsom proces.

Dem med denne kropstype skal forblive på en streng diæt for at opretholde en sund vægt og livsstil. Disse personer behandler ikke kulhydrater godt, så de skal spise en kost af lave kulhydrater og forbruge masser af protein. Protein kan hjælpe folk med denne kropstype få muskler og brænde fedt.

Spise måltider, der er lavere i fedt, vil også hjælpe folk med en endomorph kropstype. Nogle mener, at endomorfer har flere fedtceller i kroppen end andre kropstyper, så at spise fedtfattige måltider og snacks vil mindske risikoen for at skabe flere fedtceller i kroppen. En fedtfattig kost skal fyldes med sunde fødevarer som magert kød, frugt og grøntsager.

Motion er nøglen til en sund vægt for endomorphs. Folk med denne kropstype skal udføre kardio øvelser dagligt eller mindst fire gange om ugen. De bedste øvelser til disse mennesker omfatter vandreture, jogging eller cykling. Enhver øvelsesrutine, der øger hjertefrekvensen i god tid, vil medvirke til at forbrænde kalorier og fedt, og de skal gøres i mindst 30 til 45 minutter pr. Session.

Endomorphs har normalt en god mængde styrke og kan nemt opbygge muskler, men de skal gøre øvelser, der øger muskelmassen. Lette vægtløftning og kredsløbstræning betragtes som gode øvelser for at opbygge muskler og tone kroppen. Denne form for rutine, sammen med en hjerteplan, hjælper med at opretholde en sund kropsvægt.