Hvad er hjemme retsmidler for kvalme?

Mennesker oplever kvalme af en række årsager. Fordøjelsesbesvær, madforgiftning, maveinfluenza og graviditet er alle almindelige situationer, der kan fremkalde mavesmerter. Uanset årsagen er kvalme en meget ubehagelig oplevelse, men det kan normalt behandles sikkert og nemt hjemme.

En af de bedste og ældste hjemmemekanismer for kvalme er ingefær. At spise et lille stykke frisk eller syltet ingefær hjælper normalt med at berolige en forstyrret mave. Derudover kan gingerte fremstilles ved kogning af frisk ingefær i vand og tilsætning af honning eller mælk som ønsket.

Hvis kvalme skyldes madforgiftning, er det vigtigt at neutralisere giften for at helbrede. Trækul tabletter, som kan købes i de fleste sundhedsforretninger, er meget effektive til absorption af skadelige stoffer. I tilfælde, der involverer opkastning, er det vigtigt at tage kuletabletterne lige efter opkastning for at sikre deres optagelse.

Kulbrinterede drikkevarer såsom sodavand anvendes ofte til at undertrykke morgenkvalme eller kvalme forbundet med maveinfluenza. Det er vigtigt at nippe langsomt for at undgå yderligere forstyrrelse af maven. Derudover er saltinkrackere ofte effektive til afvikling af maven.

Mint er en beroligende urt, som kan hjælpe med at berolige og bosætte maven. Pebermynte eller spearmint te kan være meget effektiv i beroligende kvalme. Pebermynteolie kan også bruges som aromaterapeutisk helbredelse.

En anden gammel hjemmehjælp mod kvalme er citron. I nogle tilfælde kan du bare lugte en friskskåret citron. Citronsaft blandet i varmt vand og sippet langsomt fungerer også. Andre varme væsker, såsom bouillon, varm mælk eller te, kan også hjælpe med at berolige maven.

Personer, der lider af hyppig kvalme på grund af fordøjelsesbesvær, kan opleve, at en af ​​de bedste “hjemmehjælpemidler” er at undgå mad og situationer, der forstyrrer maven. Ofte er den bedste måde at gøre dette på at spise velafbalancerede måltider og omfatte ananas, papaya og acidophilus – en venlig bakterier, der findes i yoghurt – i kosten. Disse mennesker vil måske undgå mejeriprodukter, forarbejdede fødevarer og bønner. Endelig skal de spise langsomt og tygges grundigt for at sikre en god fordøjelse.