Skal jeg drikke alkohol under kemoterapi?

Selv om direkte reaktioner er sjældne, er det generelt ikke en god ide at drikke alkohol under kemoterapi med nogen form for regelmæssighed. Sjældent vil kemo-lægemidler have en bivirkning, eller lægemidler, der tages med din behandling, kan forårsage reaktioner. Mennesker har også en meget høj dehydreringsrisiko under behandlingen, og alkohol vil kun forværre virkningerne. Derudover kan alkohol øge gastrointestinal oprør forårsaget af kemoterapi, da det er en irritation i maven.

Hovedårsagen til, at du bør undgå alkohol under kemoterapi, er, at der kan være potentielle lægemiddelinteraktioner. Selv om det ikke er sandsynligt, at de stoffer, der anvendes til din kemo, vil blive direkte påvirket af alkoholforbrug, er du sikkert på yderligere medicin for at hjælpe med symptomerne på din behandling. Disse lægemidler virker måske ikke korrekt, når de kombineres med alkohol, eller der kan forekomme alvorlige bivirkninger. Hvis du har tænkt dig at drikke, skal du sørge for at kontakte din læge for at sikre, at det er sikkert.

Alkohol under kemoterapi kan også medføre en øget risiko for dehydrering, da alkohol er et diuretikum. Hvis du kombinerer dette med diarré og opkastning ofte forbundet med kemoterapi behandlinger, kan graden af ​​væsketab nå farlige niveauer. Hvis du vælger at drikke alkohol, skal du sørge for at have rigeligt med vand for at genopbygge eventuelle tabte væsker. En god tommelfingerregel at gå forbi er, at for hvert glas vin eller øl eller for hver blandet drikke skal du forbruge et glas vand.

En anden fare for at forbruge alkohol under kemoterapi er, at både de kemikalier, der bruges i din behandling og alkoholholdige drikkevarer, er yderst hårde på din lever. Leveren er ansvarlig for behandlingen af ​​giftstoffer, der kommer ind i din krop, så overbelastning det med flere giftige kilder kan forårsage permanent skade. Af denne grund bør du altid drikke moderat. Dette gælder selv for dem, der ikke tager medicin, men især for personer, der gennemgår kemoterapi.

I nogle tilfælde kan små mængder alkohol anbefales af en læge til at stimulere din appetit. Hvis du har problemer med at spise og vil prøve denne metode, skal du sørge for at kontakte din læge først. Der kan være andre metoder, du kan prøve, hvis alkoholforbrug kan forårsage uønskede reaktioner med din medicin.

Når du indtager alkohol, er det vigtigt at undgå binge drikkeri og andre uansvarlige opførsel, som kan forhindre din kræftbehandling. Drik langsomt og spis altid noget før du gør for at undgå at blive beruset. Alkohol bør ikke bruges som en form for selvmedicin for at overvinde stresset ved at have en alvorlig sygdom. Derudover skal du ikke komme bag et automobilhjuls hjul, hvis du bliver fuld eller endog spidsfuld.