Hvad er fælles sundhedsproblemer i forbindelse med sukker?

Sundhedsmæssige problemer forbundet med forbruget af sukker er mange. Da raffineret sukker og høj fructose majssirup er to enkle former, der er de mest almindelige tilsætningsstoffer i fødevarer, er det nyttigt at vide, hvor mange sundhedsforhold man risikerer ved at spise for meget.

Naturligvis er et af de store sundhedsmæssige problemer i forbindelse med forbruget af sukker fedme. Raffineret sukker, og dem i enkle kulhydrater som hvidt melbrød, tegner sig for det meste af den vægtforøgelse, folk oplever efter at have nået modenhed. Især fordi niveauet af fysisk aktivitet er faldet blandt mange i den vestlige verden, og niveauet af sukkerforbrug er steget, er det absolut et våben, der vil resultere i overskydende vægt.

At spise sukker er også blevet indikeret ved at hæve dårligt kolesterol, samtidig med at man sænker godt kolesterol. Vægtstigning er indikeret ved hærdning af arterierne, som direkte bidrager til hjertesygdomme. Desuden spiller sukker helt sikkert en rolle i udviklingen af ​​visse typer diabetes.

Sukker, især i frugtsaft, er også kendt for at forårsage tandforfald. Forbruget kan også medføre en større sandsynlighed for at lide af tyggegummi. Således bør kraftig børstning af tænderne altid følge sukkerforbrug.

Det er selvfølgelig, at sukker spiller en rolle i, hvordan vi opfører os også. Det er blevet foreslået, at overskud kan forårsage depression. Det kan også resultere i hyperaktivitet eller humørsvingninger, da en dråber fra sukkerhøjde til nedture.

Nylige undersøgelser tyder også på, at for meget sukker kan sænke kroppens naturlige immunrespons. Folk, der bruger meget af dette stof, er mere tilbøjelige til at få bakterielle infektioner end folk, der undgår det. Sukker er også indikeret i fordøjelsesproblemer, fordi for meget kan forårsage højere syre mængder i maven. Dette kan føre til diarré, især hos dem, der lider af irritabel tarmsyndrom.

Gravide kvinder, der spiser for meget sukker, øger deres risiko for at udvikle præeklampsi. Faktisk har gravide deres urinniveauer overvåget for høje sukkerindhold som led i deres rutinemæssige prædatalbehandling. Mange gravide drager fordel af at undgå slik så meget som muligt.

Nogle andre sundhedsmæssige forhold, hvor sukker kan spille en rolle omfatter

Med så mange sundhedsrisici forbundet med sukker hjælper det med at få en guide til, hvordan man undgår overskud. Et par ting kan hjælpe. Spis sødt godbidder kun lejlighedsvis. Undgå simple kulhydrater som hvid ris og hvidt mel. Spis ikke emballerede fødevarer, især korn. Læs etiketter på fødevarer for at se, hvilke indeholder sukker eller høj fructose majssirup. Undgå især almindelig sodavand, da det er som at drikke flydende sukker.

Selvom vi ikke altid kan springe over bekvemmelighedsføde, vil det betydeligt mindske sukkerindtaget for mange mennesker at reducere brugen af ​​emballerede fødevarer i halvt og undgå sodavand. På grund af sundhedsrisikoen ville det være en god fornuft at forsøge at holde indtaget til et minimum.