Hvad er forstørrede porer?

Forstørrede porer er porer på huden, der er større end gennemsnittet. Mens mange porer på huden er små nok til at være næsten usynlige for det blotte øje, er forstørrede porer mere mærkbare. Mange mennesker, der er skønhedsbevidste forsøg på at holde størrelsen på deres porer små for at få en glattere hud. For det meste er folk bekymret for forstørrede porer på ansigtet, ikke andre dele af kroppen.

Der er et par måder at porer kan blive forstørret. Meget ofte er forstørrede porer resultatet af den naturlige aldringsproces. Porer kan dog også forstørres, hvis døde hudceller får lov til at opbygge indersiden af ​​dem. Tilstedeværelsen af ​​de døde hudceller vil strække porerne, hvilket får dem til at blive større. Porerne kan også forstørres, hvis de bliver smittede, og den resulterende pimple presses, før den er klar til at blive ryddet.

Der er mange hudplejeprodukter og ansigtsbehandlinger, der er beregnet til at formindske porernes størrelse eller for at reducere udseendet af store porer. Estetikere er uddannet til at håndtere mange forskellige typer hudforhold. Hvis du vil reducere størrelsen af ​​dine porer, kan du bestille en ansigtsbehandling på et spa. Sørg for at fortælle din æstetiker, at du er specifikt bekymret for dine porer og bede om en behandling, der vil reducere deres størrelse. Nogle mennesker går så langt som at bruge microdermabrasion eller laser behandlinger for at reducere størrelsen af ​​deres porer.

Der er mange mindre drastiske og mere overkommelige metoder til behandling af forstørrede porer. Hvis det centrale problem er en opbygning af døde hudceller i porerne, så hjælper en god exfoliant. De fleste hudpleje linjer, fra de mest overkommelige til de dyreste, tilbyder en exfoliant af en slags eller en anden. Mens du exfolierer din hud, skal du sørge for ikke at gnide for hårdt, eller du risikerer at irritere din hud og skabe andre problemer. Sørg også for ikke at bruge exfoliants eller scrubs for ofte.

Ansigtsområdet, der normalt har flest udvidede porer, er næsen. Af denne grund er der et par skønhedsprodukter, der især retter sig mod dette område. Et af de mest populære produkter er næsestrimlen. Disse strimler påføres næsen, når de er våde, og får lov at hærde ved lufttørring. Når disse strimler fjernes, trækker de døde hudceller og snavs ud af porerne.