Hvad er arbejdsproblemer?

Arbejdsproblemer i graviditeten er de smerter, der er forbundet med arbejdsprocessen og sammentrækninger, der opstår for at forberede kroppen til fødsel. Sammentrækningerne er årsagen til smerterne, og de forbereder livmoderen til levering ved at få livmoderhalsen til at tynde og blødgøre før fødslen og senere senere for at udvide, hvilket skaber den naturlige udgangsstrækning for fosteret. Alt dette forberedelse er hårdt arbejde, ofte smertefuldt, og dermed navnet.

Ægte arbejdssmerter er et tegn på, at fødslen begynder og er resultatet af sammentrækninger, der forekommer med jævne mellemrum, og varer alt fra 30 sekunder til et minut eller mere. De vokser generelt stærkere efterhånden som tiden går og levering nærmer sig. Smerter fra sammentrækninger begynder generelt i nedre ryg og bevæger sig over forenden af ​​kroppen til maven.

Under fødslen kan en kvinde vælge at lindre smerter i arbejdet med stoffer, der blokerer for smerten eller kan vælge at øve teknikker, der hjælper med at styre smerten. Valget er en personlig, der kun kan laves af moderen baseret på, hvad hun oplever. I nogle tilfælde er der smerter, men arbejdsprocessen udvikler sig ikke som det skal. I dette tilfælde kan lægemidler gives til at hjælpe med arbejdsprocessen, eller et kejsersnit kan være nødvendigt.

Falske arbejdssmerter, eller Braxton-Hicks sammentrækninger, kan forekomme som levering kommer nærmere, men betyder ikke, at fødselsprocessen begynder. Disse er præget af uregelmæssige sammentrækninger, der kommer og går sporadisk, lette eller stoppe ved at ændre position eller gå, er ofte kun følte i underlivet eller lyskeområdet og ledsages af ingen frigivelse af fostervand. Disse kan virke rigtige, men passerer normalt uden hændelse. Hvis dit vand går i stykker, eller du begynder at bløde eller oplever sammentrækninger med jævne mellemrum, skal du ringe til din læge eller jordemoder eller gå til hospitalet.

Forsigtige arbejdssmerter eller tegn på arbejde, der opstår inden 37 uger af graviditeten, skal bringes under din fødselslæge. Forhåndsarbejde, der resulterer i for tidlig levering, øger chancen for, at din baby vil have brug for særlig lægehjælp ved fødslen. Kvinder, der oplever smertefulde eller regelmæssige sammentrækninger inden 37 uger, bør kontakte læge.

Mens arbejde og levering kan være smertefuldt, er det en naturlig, men udfordrende proces, at de fleste kvinder møder med lidt besvær. Du kan bedst forberede dig på arbejde og fødsel ved at tage fødselskurser og besøge hospitalet eller anlægget, hvor du vil føde.