Hvad er almindelige årsager til højre højre rygsmerter?

Midt højre rygsmerter er en almindelig klage, der kan have mange årsager. Størstedelen af ​​smerter i dette område af ryggen er på grund af anstrengte muskler, en tilstand forårsaget, når musklerne er overbrugte og bliver strakt eller revet. Andre mulige årsager kan omfatte galdeblæreproblemer, tarmgas og knuste nerver. Mens behandling i høj grad afhænger af smertekilden, omfatter nogle mulige behandlingsmuligheder varme- eller isterapi, brug af medicin og blide strækøvelser.

Muskelstammer, der resulterer i højre højre rygsmerter, kan generelt behandles med relativt konservative midler derhjemme. Det er vigtigt først at få en nøjagtig diagnose hos en læge for at udelukke mere alvorlige medicinske tilstande. Varme- eller isterapi kan være nyttigt, hvor nogle patienter foretrækker varme og andre foretrækker is. Over-the-counter smertestillende midler kan også bruges, og mange sundhedsudbydere anbefaler blide stretching øvelser, når smerten begynder at mindske.

Gallbladder problemer som galdesten eller en betændt galdeblære kan medføre mellemrejsesmerter hos nogle patienter. Denne smerte kan også spredes opad i højre skulder. Denne tilstand kan hurtigt udvikle sig til en nødsituation. Derfor, hvis disse symptomer ledsages af kvalme, opkastning eller mavesmerter, skal patienten straks besøge det lokale akutrum.

Hvis smerten har tendens til at komme og gå, kan problemet være tarmgas. Der er flere over-the-counter medicin, der kan bruges til at lindre smerten forårsaget af gas. Hvis problemet er vedholdende eller ikke reagerer på behandling, bør en læge konsulteres for at sikre, at der ikke er et mere alvorligt tarmproblem til stede.

Når midterste rygsmerter ledsages af vanskeligheder med at opretholde korrekt kropsholdning, kan en glideskive være årsagen. En glideskive kaldes også som en herniated disc og opstår, når det polstrede område mellem skiverne i rygsøjlen bevæger sig i en unormal position. Denne tilstand kan undertiden behandles med medicin, fysioterapi og massagebehandling. Men i mere alvorlige tilfælde kan kirurgi blive nødvendigt.

Pinched nerver, en anden potentiel årsag til højre højre rygsmerter, opstår, når der er en unormal mængde tryk placeret på en af ​​nerverne. Dette kan forekomme på grund af glidede skiver eller muskelstammer og kan føre til, hvad der ofte omtales som en pins og nålefølelse. Fysioterapi og medicin bruges til tider til at behandle knuste nerver. Men kirurgisk indgreb til behandling af grundårsagen er ofte nødvendig.