Hvad er de bedste tips til at forsøge at blive gravide?

Der er mange nyttige tips til at forsøge at blive gravid, men det vigtigste er altid at overveje tidspunktet for ægløsning og kvindens menstruationscyklus. Hvis disse biologiske faktorer ikke tages i betragtning, vil sandsynligheden for at blive gravid sandsynligvis blive reduceret, især i tilfælde hvor en grad af infertilitet kan være et problem. Undgå duftende feminine hygiejneprodukter, der er afslappet i stedet for konstant at tænke på undfangelse og prøve nogle metoder før, under og efter samleje, der menes at øge chancerne for at blive gravid, kan hjælpe dem, der forsøger at blive gravid.

Ovulationsindikatorer er produkter, der hjælper en kvinde med at bestemme de bedste dage at forestille sig. Den mest frugtbare tid siges ofte at være fem dage før ægløsning og op til 12 timer efter det. Ved hjælp af en ægløsning indikator, kan en kvinde spore, når hun ægger i overensstemmelse med sin menstruationscyklus. Det anbefales også, at en kvinde holder en oversigt over, hvornår menstruationsperioderne begynder og slutter, når de forsøger at blive gravide. Uregelmæssige perioder kan gøre befrugtning vanskeligere, men medmindre infertilitet er et problem, kan det stadig forekomme, især hvis samleje er tidsbestemt til de mest frugtbare dage før, under og efter ægløsning.

Mens det er vigtigt at have samleje i løbet af de mest frugtbare tider i måneden, når man forsøger at øge chancerne for at blive gravid, kan overdrivelse have den modsatte virkning. Især hvis hanens sædceller er lave, kan daglig samleje rent faktisk reducere chancerne for befrugtning. Af denne grund rådgiver mange frugtbarhedseksperter samleje hver anden dag under kvindens mest frugtbare tider. Det er også almindeligt antaget, at den kvindelige orgasme er vigtig, når man forsøger at blive gravid, da cervixens stilling på nuværende tidspunkt sandsynligvis tillader mere sæd at komme længere ind i vagina.

Manden øverst eller missionær, stilling, menes at være den bedste, når man forsøger at blive gravid. Et andet tip til at forsøge at blive gravide er, at kvinden skal være i vandret stilling umiddelbart efter samleje. Nogle frugtbarhedseksperter anbefaler også kvinden at lægge på gulvet og hæve hendes hofter og ben opad, som ved at lænne dem mod en seng eller sofa for at hjælpe sæd bedre at nå vagina.

At leve afslappet tænkes ofte at spille mindst en rolle i opmuntring til befrugtning. Stress på kroppen forårsaget af angst om at ønske at opfatte et barn kan arbejde mod at blive gravid. Når man forsøger at blive gravid, menes det også at være vigtigt at undgå alt, der kan hæmme sædets indtrængning, f.eks. Ved brug af duftende tamponer og feminin hygiejne spray.