Hvad er nogle almindelige melatonin bivirkninger?

Melatonin er et hormon, som produceres i pinealkirtlen og nogle gange virker som en antioxidant. Hovedformålet med dette særlige hormon er at regulere kroppens biologiske urets funktion, så individet kan opnå en regelmæssig cyklus med søvn og vågenhed. Når melatoninniveauer er ude af synkronisering, administrerer læger nogle gange et kosttilskud til at hjælpe med at genoprette en ordentlig circadianrytme og behandle helbredsmæssige problemer som søvnløshed. Der er dog nogle bivirkninger, som kan forekomme i denne behandlingsperiode.

Som med mange typer af hormon supplerende behandlinger, melatonin giver fordele, der ville være vanskeligt at opnå på nogen anden måde. Samtidig kan bivirkningerne af melatonin variere fra mild til svær. Af denne grund er det vigtigt at kun tage den dosis, der er ordineret af en læge, samt at rapportere eventuelle bivirkninger til lægen, så snart de fremkommer. Dette vil gøre det muligt for sundhedspersonalet at justere dosen for at opnå størst mulig gavn, samtidig med at bivirkningerne minimeres.

Blandt de mere almindelige melatonin bivirkninger er symptomer, der er lidt som tegn på at udvikle en forkølelse eller influenza. Patienten kan opleve tilbagevendende kvalme ledsaget af magekramper. Der kan også forekomme episoder med svimmelhed. Hovedpine er ikke ualmindeligt med selv små doser melatonin. Normalt er en læge i stand til at ordinere medicin, der letter disse typer af effekter uden at forstyrre fordelene ved hormontilskuddet.

Der er også en vis forekomst af bivirkninger fra melatonin, der ledsager fordelen af ​​at kunne sove. Patienten kan opleve, at drømme bliver meget levende og realistiske. I nogle tilfælde kan mareridt udvikle sig, idet patienten føler sig mindre udhvilet efter en drømmedag. Justering af dosen lidt kan til tider afhjælpe bivirkninger af denne type.

Et eksempel på en mindre almindelig bivirkning inkluderer et tab af kønsdrift hos både mandlige og kvindelige patienter, der tager hormonet. I nogle tilfælde mister patienten al interesse for seksuel aktivitet, mens andre finder, at de får mindre glæde af fysisk intimitet. Der er nogle rapporterede tilfælde af melatoninbehandlingerne, som har en negativ indvirkning på funktionen af ​​både han- og kvinders reproduktive systemer.

Patienter, der allerede beskæftiger sig med depression, er meget tilbøjelige til at opleve bivirkninger fra melatonin. Depression kan uddybe, hvilket får den enkelte til at udvise højere niveauer af irritabilitet samt uddybe ønsket om at trække sig fra sociale aktiviteter. Melatoninbehandling kan også have en negativ indvirkning på mennesker, der lider af angstlidelser, selv når depression ikke er til stede.

Generelt skal personer med højt blodtryk, en anfaldssygdom eller tegn på leversygdom ikke undergå melatonin-supplerende terapi. Ud over det forbedrede potentiale for at opleve hele spektret af bivirkninger, kan behandlingerne også forværre hver af disse medicinske tilstande.