Hvad er almindelige årsager til nattesved og kuldegysninger?

Der er mange ting, der kan forårsage nattesved og kuldegysninger. Blandt dem er feber, som ofte opstår som et symptom på en bakteriel eller virusinfektion. Ofte vil en person også svede om natten og udvikle kulderystelser som svar på de hormonelle ændringer, der finder sted i overgangsalder eller graviditet eller efter fødslen. Ligeledes kan en person undertiden opleve nattesved og kuldegysninger, fordi han har kræft eller en lidelse, som påvirker nerverne i hans krop. Derudover er visse lægemidler i stand til at producere disse symptomer.

I de fleste tilfælde er tilstedeværelsen af ​​nattesved og kulderystelser ingen reel årsag til alarm. I mange tilfælde er de simpelthen ubehagelige symptomer på en form for infektion. For eksempel kan en person opleve disse symptomer, når han har en virusinfektion, som influenza eller lungebetændelse, nogle mennesker kan også opleve dem, når de har forkølelse. En person, der har en bakteriel tilfælde af lungebetændelse, kan også udvikle kulderystelser og nattesveder, og en svampeinfektion, som påvirker lungerne, kan også forårsage dem. Det er vigtigt at bemærke, at selvom disse symptomer måske ikke er farlige, kan en person behøve behandling for de forhold, der forårsager dem.

Nogle sved og kulderystelser er i nogle tilfælde ikke forårsaget af infektion, men er i stedet resultatet af hormonelle ændringer. Hormonale udsving, der er almindelige under graviditet og fødsel af børn påvirker en kvindes blodkar og kan få hende til at svede om natten og opleve kuldegysninger. På samme måde kan hormonelle ændringer forårsage disse symptomer i den periode, der følger fødslen.

Nogle gange kan alvorlige forhold være grunden til disse symptomer. For eksempel kan nogle former for kræft forårsage dem, og nervesygdomme kan forårsage dem også. Da nat sved og kuldegysninger kan være symptomer på en alvorlig medicinsk tilstand, kan en person gøre det godt at konsultere en læge, hvis han har uforklarlige symptomer i mere end to uger.

Selv medicin kan nogle gange få en person til at lide af nattesved og kuldegysninger. Nogle mennesker oplever rødme som en bivirkning af visse medikamenter, herunder dem, der injiceres i kroppen, plejer at behandle smerter eller har til hensigt at slappe af i musklerne. Når skylningen er overstået, og kroppen er efterladt svedig, kan en person så føle sig afkølet. Ofte er sved og kulderystelser alvorlige nok til at vække patienten midt om natten.