Hvad er de bedste tips til at stoppe blødende tandkød?

Blødende tandkød er et almindeligt problem, der kan have flere forskellige årsager. I mange tilfælde kan tandkød bløde, hvis en person anvender en hårbørstet tandbørste, eller der bliver påført for meget tryk på tandkødene ved børstning. Dette problem kan også være resultatet af en tyggegummi sygdom. Der er en række muligheder for at stoppe blødende tandkød, herunder livsstilsændringer, mundskylninger og kosttilpasning. Diagnostisering og behandling af det underliggende problem kan også bidrage til at stoppe blødning fra at være et vedvarende problem.

En af de mest populære metoder til at stoppe blødende tandkød er gurgling med varmt saltvand. Den anbefalede blanding er generelt 0,5 tsk (3 g) bordsalt blandet med 1 kop (236,5 ml) varmt vand. En person skal så blande denne blanding rundt i munden i et par sekunder, gurgle og spytte ud blandingen. Lige dele af hydrogenperoxid og vand kan også bruges som gurgle.

Triphala er en urt, der stammer fra Indien, og bruges nogle gange i en gurgling blanding for at stoppe tandkød fra blødning. Denne blanding fremstilles ved at kombinere 1 tsk (ca. 3,5 g) triphala med 1 kop (236,5 ml) vand. Nogle mennesker rapporterer succes med at bruge en tandpasta indeholdende en urt kendt som blodroot også.

Hjemmelavede mundskylninger kan også bidrage til at stoppe dette problem. En populær blanding indeholder pebermynteolie, kamille og salvieolie. Krydderolie kan placeres direkte på tandkødene for at stoppe blødning, selvom nogle mennesker foretrækker at tygge helt på en hel krydderur. Andre anbefaler at gnide aloe verapasta på tandkødene for at stoppe blødningen, og skyll forsigtigt munden, når blødningen stopper.

At tage et vitamin C supplement kan hjælpe med at stoppe blødende tandkød hos nogle mennesker. Mangler i dette vitamin kan føre til en medicinsk tilstand kendt som skørbugt, som ofte forårsager problemer med tandkød og tænder. Tobaksbrug kan også øge chancerne for at udvikle blødende tandkød, så det skal stoppes.

Hvis blødende tandkød er et kronisk problem, skal patienten se en tandlæge for korrekt diagnose og behandling. Nogle former for tyggegummi sygdom kan kræve medicinsk behandling. Hvis skadelige bakterier kommer ind i blodbanen som følge af beskadigelse af tandkød, kan infektionen muligvis rejse gennem hele kroppen og forårsage alvorlige medicinske problemer, hvis ikke diagnosticeres og behandles med det samme. Hyppige tandrensninger kan ofte give tandlægen mulighed for at opdage mulige problemer, før der udvikles alvorlige medicinske problemer.