Hvad er nogle årsager til aksillære infektioner?

Axillære infektioner er infektioner i huden eller lymfeknuderne i armhulerne. Den hyppigste årsag til disse infektioner er barbering af armhulenes hår, som kan resultere i små irriterede bump eller skåret hud. Disse stød eller nedskæringer kan derefter blive udsat for bakteriel invasion, hvilket forårsager infektioner.

Unge piger, der lige for nylig er begyndt at barbere sig under armhulerne, er mest udsatte for aksillære infektioner. Disse infektioner kan reduceres ved at bruge sæbe og vand under barberingen og ved at sikre, at den anvendte barberhane er ren. Dette kan generelt opnås ved at dyppe barbermaden i alkohol i omkring tres sekunder før brug.

Axillære infektioner kan også være et resultat af indgroede hår, der opstår, efter at man bruger depilatory cremer som Nair® eller når man har hans armhuler vokset. Axillære infektioner af denne type kan føles som en hård bump, der er smertefuldt at røre ved. Skulle en sådan bump ikke løse med varme kompresser inden for en dag eller to, eller hvis bumpen begynder at frigøre pus, skal man se en læge.

I nogle tilfælde kan voksning resultere i aksillære infektioner, hvis en bakterie forurener voks. Selvom disse infektioner er sjældne, skal de, der får en sådan infektion, advare salonen, hvor man har gjort voksningen, og også se en læge til behandling med antibiotika.

Ofte er knogler i armhulen ikke indicative for aksillære infektioner, men er tegn på infektioner i andre dele af kroppen. Armhulen har lymfeknuder, som kan blive hævede, når man kæmper for enten bakterielle eller virale infektioner. Det er ikke ualmindeligt, især hos børn, at have en hævet lymfeknude i flere måneder efter en sygdom.

Dog kan klumper i armhulerne også være indicative for brystkræft. Således skal en klump, der ikke løser om få dage, altid betyde hurtig lægehjælp. Nogle kvinder manifesterer brystkræft med en klump i armhulen først. Breast self-eksamener bør altid omfatte armhulerne for at give en basisanalyse, så man kan bemærke forskelle i efterfølgende eksamener.

Af og til er aksillære infektioner gærbaserede infektioner. Dette kan ske for dem, der for nylig har taget antibiotika, eller til dem, der er immunosuppressive. Underarmene kan blive rød og føle kløende. De kan også udvise en mindre udslæt. Hvis man aldrig har haft en gærinfektion under armene, så skal man se en læge. Normalt vil man blive behandlet med topiske anti-svampe cremer for at hjælpe med at befri en af ​​infektionen. Enhver deodorant, der anvendes i denne tid, bør ikke deles med andre medlemmer af en husstand og bør kasseres nogle dage i behandling for at forhindre geninfektion.

Små cyster kan også forekomme i armhulerne og kan blive smittet. Disse aksillære infektioner kan kræve fjernelse af cysten eller varme komprimerer og orale antibiotika for at løse cysterne. En læge bør altid evaluere disse cyster for at udelukke kræft. Store cyster kan kræve nålbiopsi for at være sikker på, at klumpen er godartet.

Man kan ofte skelne mellem cyster og knuder forårsaget af kræft, fordi cyster plejer at være smertefulde, mens klumper ikke er. Men det alene er ikke nok til at udelukke kræft. Enhver klump i de aksillære områder kræver en medicinsk evaluering.