Hvad er penile papuler?

Penile papuler er godartede vækstarter, der udvikler sig omkring corona af glans på penis. De er meget almindelige i den almindelige befolkning, og en lignende tilstand kan udvikle sig hos kvinder, hvor papulerne dukker op på vulvaen. Også kendt som pearly penile papules, er væksten afrundet og kødfarvet til hvidlig. Behandling er normalt ikke nødvendig, selvom nogle patienter kan forfølge behandling, fordi de føler sig flov over papulerne.

Nogle mennesker fejler penile papler til kønsvorter eller tror, ​​at væksten er en form for seksuelt overført infektion. Dette er ikke tilfældet, de kan opstå hos personer, der ikke er seksuelt aktive, og de er ikke forbundet med seksuelle aktiviteter. De forekommer hos mænd af alle racer og aldre og synes at være lidt mere almindelige hos mænd, der ikke er blevet omskåret. Penile papules bør ikke forårsage smerte eller ubehag, selv om de pæne rækker af små vækst kan se ubehagelige ud.

En hudlæge kan bekræfte en diagnose, selvom mange læger er i stand til at undersøge og diagnosticere denne tilstand også. Behandlingsanbefalingerne er som regel at forlade væksten alene. Hvis en patient ønsker at behandle dem, kan en hudlæge fjerne penile papuler i en ambulant procedure med en laser eller anden teknologi. Patienten vil opleve en ømhed og ømhed som følge af proceduren, men skal gøre en komplet opsving inden for få dage.

Patienter, der vælger at forlade deres penile papuler som de er, vil måske være opmærksomme på deres seksuelle partnere, da misforståelser om godartede hudforhold omkring kønsorganerne kan resultere i forvirring. De bør lade deres partnere vide, at væksten ikke er farlig, kan ikke overføres til andre mennesker, og er ikke resultatet af infektion med en seksuelt overført sygdom. Kvinder med papula på vulva vil måske gerne gøre tilsvarende forsikringer til deres partnere.

Af og til er penile papuler misdiagnosed som genitalvorter, normalt af en læge med begrænset erfaring. Test kan bruges til at bekræfte eller fjerne en diagnose af vorter, hvis der er spørgsmål om diagnosen. Generelt er disse vækstmuligheder meget lette at genkende, da de har et særprægeligt udseende, der er adskilt fra genitalvorter, og som tendens til at være mindre og mere pænt organiseret. I stedet for at være grupperet og skællet, er de arrangeret i rækker og har tendens til at blive dannet i diskrete bump, og de findes kun på et sted på penis, snarere end at blive fordelt over kønsorganerne.