Hvad er almindelige dukan diæt bivirkninger?

The Dukan Diet er en vægttab plan, der primært fokuserer på at spise magert protein og begrænser kulhydrater. Opfundet af fransk læge Pierre Dukan består planen af ​​fire faser, der kan variere i længden afhængigt af mængden af ​​ønsket vægttab og starter med at spise kun magert protein, såsom æg, soja eller magert fjerkræ med ikke- Stivelsesholdige grøntsager bliver gradvis føjet til planen. Mens tilhængere af planen hævder, at det er en effektiv og hurtig vægttabstrategi, har det vist sig at kunne forårsage visse bivirkninger. De almindelige Dukan Diet bivirkninger kan variere fra mild og irriterende til livstruende, hvis spiseplanen ikke følges korrekt eller overvåget af en læge.

Da diætet kræver begrænsning af kulhydrater, må diæteren ikke forbruge nok fiber, som hovedsagelig findes i korn. Mangel på fiber kan i sidste ende føre til ernæringsmæssige mangler og forårsage problemer med fordøjelsen. Dukan diæt bivirkninger, der kan skyldes utilstrækkelig fiber indtag ofte omfatter kvalme, forstoppelse og diarré. Fiber findes også i grøntsager og frugter, og derfor er denne mangel på fiber mere tilbøjelige til at forekomme i den indledende fase af Dukan-diætet, når grøntsager ikke er tilladt.

En anden af ​​de mest almindelige Dukan Diet-bivirkninger er ketose. Ketosis er en tilstand, der opstår, når kroppen begynder at nedbryde fedt til energi, snarere end glukose, og resultere i stoffer, der er kendt som ketoner, der akkumuleres i blodbanen. Normale mængder ketoner kan sikkert frigives fra kroppen gennem vandladning, men et overskydende beløb kan ende med at opbygge sig i blodet. Symptomer på ketonopbygning omfatter dårlig ånde, hovedpine, kvalme og vanskeligheder med at koncentrere sig.

Selvom de fleste af de almindelige Dukan Diet-bivirkninger ikke er livstruende og generelt ikke forårsager komplikationer på længere sigt, kan der opstå alvorlige helbredsmæssige problemer, hvis den mest restriktive del af kosten følges i længere tid. At tabe for hurtigt kan få en diætmand til at miste muskelmasse ud over fedt og føre til problemer med gallesten og nyrerne. Dette kan forekomme med enhver form for vægttabsplan, ikke kun Dukan-diætet, hvis en person ikke opbevarer tilstrækkelige ernæringsmæssige komponenter fra fødevarer.

Promoterne af Dukan Diet anbefaler typisk at tage visse forholdsregler for at reducere sandsynligheden for, at der opstår bivirkninger. Det anbefales at tage et multivitamin samtidig med diæt for at mindske risikoen for ernæringsmæssige mangler. Efter det ønskede vægttab er nået, bliver tidligere begrænsede fødevarer genindført i den daglige diæt, og den eneste proteindel af planen anbefales kun en gang om ugen.