Hvad er de almindelige årsager til hævelse af huden?

Mange potentielle årsager til hud hævelse eksisterer. Blandt de mest almindelige er allergier, eksem og kontaktdermatitis. En person kan også udvikle hævelse af huden på grund af en bakteriel infektion kaldet cellulitis. I mange tilfælde er hævelse af huden ikke farlig. Alvorlig hud hævelse og hævelse, der er forårsaget af en alvorlig infektion, kan dog vise sig livstruende.

Allergier er blandt de almindelige årsager til hævelse. Når en person har en allergi, svarer hans immunsystem til allergenet som om det er en fremmed invaderer. Immunsystemet forårsager frigivelse af visse kemikalier i kroppen, herunder en kaldet histamin. Når histamin frigives under huden, får det huden til at svulme og kan føre til rødme og kløe. I nogle tilfælde kan dette være livstruende.

En anden almindelig årsag til hævet hud er eksem, også kaldet atopisk dermatitis. Denne kroniske tilstand er præget af betændelse i huden, der ledsages af kløe. Det er mest almindeligt hos børn, men nogle mennesker oplever det senere i livet også. Eksem er ofte set hos mennesker, der har allergier såsom høfeber eller lider af astma. Selv om det kan forekomme på nogen del af huden, er huden på armene og bag en patients knæ mest sandsynligt påvirket.

Kontaktdermatitis, som udvikler sig, når noget, der berører huden, får det til at blive betændt, er en anden almindelig tilstand, som kan resultere i hævelse af huden. Der er mange stoffer, der kan producere denne reaktion. For eksempel kan en person udvikle kontaktdermatitis på grund af en sæbe, vaskemiddel eller parfume. Nogle mennesker udvikler også den, efter at deres hud har været i kontakt med visse typer smykker eller giftige ukrudt som f.eks. Den røde kløende udslæt og hævelse forårsaget af kontaktdermatitis er ikke farlig og kan ikke videreføres til andre.

En person kan også lide af hævelse af huden som et resultat af en tilstand kaldet cellulitis, som er forårsaget af bakterier. Det er præget af hævede, røde områder af huden, der føles varme og ondt, når det berøres. Denne hudinfektion kan starte med kun et område og spredes så hurtigt til andre dele af huden. Cellulitis kan påvirke enhver del af en persons krop, men benets hud er de hyppigst ramte. Hvis cellulitis ikke behandles korrekt i tide, kan det true patientens liv.