Hvad er efferente neuroner?

Nervesystemet er en kompleks organiseret gruppe af strukturer i kroppen, som er ansvarlig for at koordinere kroppens reaktioner ved at modtage, sortere og formidle forskellige budskaber til de relevante områder i hele kroppen. Primært består af to sektioner, det centrale og perifere nervesystem, giver dette indviklede kommunikationssystem mulighed for at reagere korrekt. Egnede neuroner er de komponenter, der muliggør hurtige bevægelsesreaktioner.

Hovednettet i nervesystemet, det centrale nervesystem eller CNS består af hjerne og rygmarv. Det denne del af systemet, meddelelser modtages, behandles og sendes til forskellige dele af kroppen. Det perifere nervesystem, også kendt som PNS, består af et bundt neuroner eller celler, der samler informationen og et netværk af neuroner eller nerver, der projicerer fra denne masse ind i alle områder af kroppen. Denne væv af nerver indeholder grene, der relæer information tilbage til centralnervesystemet og grene, der transporterer signaler til forskellige dele af kroppen. Afferente neuroner er ansvarlige for overførsel af meddelelser fra kroppen til hjernen, mens den rolle, som efferente neuroner er, at modtage information og relæere det gennem hele kroppen.

Efferente neuroner, ellers kendt som motoriske neuroner, formidler kemiske og elektriske signaler fra hjernen og rygmarven til effektorer eller kirtler, organer og muskler, der er i stand til at reagere på de konstant skiftende meddelelser. De giver kroppen mulighed for at reagere på eksterne og interne ændringer for at hjælpe med at opretholde kroppens homeostase eller indre balance ved at tillade et næsten øjeblikkeligt svar gennem en eller anden form for bevægelse.

Motor neuroner danner en elektrokemisk vej direkte ind i alle muskler og organer i kroppen. Ud over at have evnen til at justere signalerne, der føres tilbage til centralnervesystemet af de afferente neuroner, har efferente neuroner evnen til at gøre musklerne kontrakt. Dette gør det muligt for kroppen at tilpasse sig og ændre sig gennem tensing eller afslappning af passende muskler. Uden denne mekanisme ville kroppen ikke kunne opretholde de interne funktioner, der gør det muligt for kroppen at arbejde effektivt, og det ville også forsinke eller hindre kroppens evne til at beskytte sig mod skade.

Når interne eller eksterne stimuli konvergerer på kroppen, har motorneuroner evnen til at udløse musklerne til at indgå kontrakt eller slappe af. Denne umiddelbare reaktion er grunden til, at kroppen har evnen til at bevæge sig og tilpasse sig ændringer. Skader eller skader på enten afferent eller efferent neuron netværk kan hæmme eller hæmme kroppens øjeblikkelige reaktioner. Til gengæld vil reaktionstiderne blive sænket eller endda stoppet.