Hvad er næringsstoffer?

Mange forskellige kemiske forbindelser udgør den mad, som organismer kræver for at overleve. Disse forbindelser, herunder fedtstoffer, mineraler, kulhydrater, vitaminer og vand, kaldes næringsstoffer. Væsentlige næringsstoffer giver organismerne mulighed for at leve og vokse ved at stimulere og opretholde kroppens processer.

Disse forbindelser har flere funktioner i kroppen. Nogle hjælper med at reparere og opbygge legemsvæv. Andre producerer varme og energi. Kroppen kan kræve meget eller meget lidt af en enkelt, afhængigt af dens type.

Makronæringsstoffer er forbindelser, som organismer kræver i store mængder. Disse omfatter fedtstoffer, kulhydrater, vand og proteiner, som de fleste skabninger har brug for for at overleve. Makronæringsstoffer er ansvarlige for kroppens dagligdags funktioner, såsom opbygning og reparation af væv, generering af energi og varme, regulering af hormoner og opretholdelse af normal hjerne- og nervefunktion.

Salt, magnesium, calcium og kalium er også nødvendige i store mængder. Disse er kendt som makromineraler. Disse mineraler hjælper med at sikre sunde tænder, knogler og muskler. De balancerer ligeledes kroppens væsker.

Mikronæringsstoffer er forbindelser, der kun er nødvendige i små mængder. Mikronæringsstoffer kræves af mennesker omfatter 13 vitaminer og 12 mineraler. Disse omfatter vitaminerne A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E og K samt mineralerne kalium, natrium, calcium, phosphor, chlorid, zink, kobber, magnesium , Jod, mangan, molybdæn og selen.

De fleste af disse vitaminer og mineraler kan opnås gennem en varieret kost. K-vitamin kan produceres i kroppen ved hjælp af mikroorganismer, der lever i tarmene, mens vitamin D syntetiseres i huden gennem sollys. Vitaminmangler kan resultere i en række sundhedsmæssige problemer, såsom skørbug, rickets eller pellagra. Nogle af disse næringsstoffer kan også være skadelige, hvis for meget af dem er forbrugt.

En anden klassificering disse kostbehov er givet, er rollen som værende enten afgørende eller ikke-essentiel. Væsentlige næringsstoffer er dem, der ikke kan laves i menneskekroppen, og skal opnås gennem forbrug. Der er over 40 af disse. Ikke-essentielle forbindelser er dem, som kroppen kan producere alene, såsom kolesterol.

Phytonutrienter er dem, der kun kan findes i planter. Når forbruges af mennesker, arbejder nogle som antioxidanter for at beskytte celler mod skade. Disse kan omfatte lycopen, zeaxanthin, beta caroten, lutein og forskellige flavonoider.

Selvom indtagelsen af ​​næringsstoffer varierer af organismen, bryder de fleste dyr og protozoer ned mad med et indre fordøjelsessystem. Planter absorberer dem normalt fra jorden eller atmosfæren ved hjælp af deres rødder og blade. Kødædende planter forbruder dem på samme måde som dyr, men de fordøjer først rovdyrets næringsstoffer før de indtager dem.